• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saulīšu ciema koka mājām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2002., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58902

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tīro, zaļo, ekoloģisko Latviju

Vēl šajā numurā

15.02.2002., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saulīšu ciema koka mājām

SIA “Super bebris” Rīgas rajona Stopiņu pagastā veido dzīvojamo koka māju ciemu “Saulīši”. Kopumā tā apbūvē nepieciešams investēt aptuveni septiņus miljonus latu. Ciemā paredzētas septiņas ielas, un tajā izbūvēs 127 mājas.

Saulīšu apbūves teritorija ir aptuveni 18 hektāri zemes, vidēji katram apbūves gabalam atvēlēti 0,13 hektāri. Starp apbūves gabaliem paredzēti asfaltēti, apgaismoti ceļi, kas nodrošina ērtu piekļūšanu katram zemes gabalam.

Ciema apbūve sākta pirms diviem mēnešiem, savukārt būvdarbus plānots pabeigt pēc diviem līdz trim gadiem. Tas tiek veidots no divu tipu konstruktīvi atšķirīgām dzīvojamām mājām. Pirmais tips – frēzbaļķu, līmēta koka brusu guļbūve un otrs tips – koka karkasa būve.

Kopumā tiks būvētas astoņu modeļu viena un divu stāvu mājas, kuru kopējā platība plānota aptuveni no 80 līdz 170 kvadrātmetriem. Dzīvojamās mājās uzstādīts individuāls gāzes katls ar savu uzskaiti. Mājā ietilpst visa iekšējā apdare ar flīzēm virtuvē, siltās grīdas, visas santehniskās iekārtas, teritorijas nožogojums, kā arī kamīns viesistabā. Visā teritorijā izlīdzināta melnzeme ar iesētu zālāju. Celiņi līdz ēkas ieejai un garāžai bruģēti ar betona akmeņiem. Mājas tiek pārdotas pilnīgi gatavas dzīvošanai.

Ciemam paredzēts veidot vienotu ūdens, kanalizācijas, gāzes, elektro un sakaru apgādes sistēmu visam zemesgabalam. Sadzīves kanalizācijas ūdeņu savākšana paredzēta centralizēta ar novadīšanu uz bioloģiskām attīrīšanas ietaisēm.

Plānots, ka tiks organizēts sabiedriskais transports no Saulīšiem uz Rīgas centru.

 

BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!