• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemnieku, un kokrūpnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2002., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58903

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceļu uz cerīgu nākotni arvien iezīmē cilvēki

Vēl šajā numurā

15.02.2002., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemnieku, un kokrūpnieku

Andis Zariņš ir vietējais, dzimis un audzis Jaunlaicenē. Viņam patīk dzīvot laukos. Viņš ir uzņēmējs, kura zāģētavā strādā vairāk nekā puse no visiem darbaspējīgiem Jaunlaicenes vīriem.

Zemnieku saimniecība “Ozoli” atrodas Alūksnes rajona lielāko nodokļu maksātāju pirmajā desmitā. Andis Zariņš saka, ka “Ozoli” maksā visus nodokļus, kādus vien VID ir paredzējis. Nodokļu nasta ir smaga, taču šim faktam esot arī sava saulainā puse: uzzinot samaksāto nodokļu summas, ārzemju partneri un bankas saimniecību vērtē ar lielāku uzticību.

Andis Zariņš: “Es ātri sapratu, ka nelielai zāģētavai, kura nespēs piesaistīt miljoniem lielas investīcijas, jāmeklē atšķirīgs attīstības ceļš.”

“Nu jau daudzus gadus mēs ražojam dārza inventāru – režģus vīteņaugiem un rozēm un sagataves pirts aprīkojumam no apses koka, kas saunā tik daudz neuzkarst. Režģi vīteņaugiem ir izstiepjami un salokāmi pēc vajadzības, tos komplektējam gatavus, bet pirts apdares materiālus sūtām nesaliktus, tos samontē kopā realizācijas zemē. Pirtīm gatavojam sienu apšuvumu dēļus, dēļus lāvām, koka pagalvīšus, grīdas redeles. Alumīnija kniedītes, kas nepieciešamas ziedu režģim, nāk no Taivanas, krāsa – no Lielbritānijas... Mums ārzemēs ir stabili sadarbības partneri – lielveikali un kokrūpniecības uzņēmumi, kas iepērk mūsu produkciju ļoti nopietnos apjomos. Protams, ka ārzemnieki slēdz līgumus ar mums tāpēc, ka var iegūt labas kvalitātes preces par konkurētspējīgu cenu.”

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!