• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bezdarbu un strādātgribu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2002., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58904

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cittautiešu "iekušanu" latviešu vidē

Vēl šajā numurā

15.02.2002., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bezdarbu un strādātgribu

Ekonomikas institūta direktore Dr.oec. Raita Karnīte:

Var sacīt, ka 7,9% liels bezdarba līmenis ir diezgan mazs rādītājs Latvijai, ja ņem vērā, ka ekonomika attīstās un vajadzīgas “svaigas asinis” – jauni un profesionāli kadri. No otras puses, jāatzīst, ka reālais bezdarba līmenis ir augstāks, jo darba meklētāju skaits saskaņā ar oficiālo statistiku pārsniedz 13%.

Latvijas bezdarba problēmai ir savi zemūdens akmeņi. Pirmais: vairums bezdarbnieku valstī ir zemas kvalifikācijas kadri ar zemu izglītību, kuri, vienkārši runājot, nav vajadzīgi nevienam darba devējam. Un otrs: bēdīgā situācija darba tirgū valsts problemātiskajos reģionos – Latgalē, Rēzeknē, Krāslavā, kur bezdarba līmenis pārsniedz 25%.

Ekonomikas galvenais likums skan: pieprasījums rada piedāvājumu. Latgalē, lūk, nav pieprasījuma, (..). No mana skatupunkta raugoties, šos reģionus var attīstīt vienīgi ar labu piemēru. Ja Latvijā atrastos kaut vai daži misionāri, kuri pierādītu, ka nabadzīgajos rajonos var sekmīgi nodarboties ar biznesu, tad arī Latgales pakalni varētu kļūt tādi kā Zviedrijā.

 

“ČAS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!