• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 18.februārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2002., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59010

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar suverenitātes un neatkarības pamatu

Vēl šajā numurā

19.02.2002., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 18.februārī, Ministru kabineta Komitejas sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas un Bulgārijas Republikas brīvās tirdzniecības līgumu”. Brīvās tirdzniecības līguma uzdevums ir radīt tiesisku un labvēlīgu vidi ekonomiskās un tirdzniecības sadarbības attīstībai starpvalstu līmenī. Noslēdzot šo līgumu, tiks radīta labvēlīga vide Latvijas uzņēmējiem saražoto eksportēt uz izdevīgākiem nosacījumiem, kā rezultātā varētu pieaugt ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Bulgāriju.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir nepieciešami, lai dotu tiesības Militārā dienesta iesaukšanas centram, tā teritoriālo struktūrvienību — Valsts militārā dienesta pārvalžu (rajonu Militārā dienesta nodaļu) — vadītājiem uz vietām izskatīt administratīvos pārkāpumus (izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu) par obligātajam militārajam dienestam vai tā uzskaitei reģistrācijai vai iesaukšanai pakļautas personas izvairīšanos ierasties pēc uzaicinājuma Militārā dienesta iesaukšanas centrā, tā reģionālās struktūrvienības — Valsts militārā dienesta — pārvaldē (rajona Militārā dienesta nodaļā). Tas dos iespēju minētajām struktūrvienībām likumā noteiktā termiņā izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas, līdz ar to zināmā mērā disciplinēs personas, uz kurām attieksies Obligātā militārā dienesta likums.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas Satversmes grozījumu apstiprināšanu”.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Par Latvijas Lauksaimniecības universitātes Satversmes grozījumiem”.

Akceptēts noteikumu projekts “Profesiju standartu izstrādes kārtība”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas nacionālo ziņojumu par 1949.gada konvencijas par cīņu ar cilvēktirdzniecību un prostitūcijas ekspluatēšanu no trešo personu puses izpildi Latvijas Republikā”.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Eiropas parlamenta vēlēšanu likums”.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā dzīvokļa īrnieks un izīrētājs norēķinās ar pakalpojumu sniedzēju par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu”, kuri noteiks kārtību: kādā dzīvokļa īrnieks patstāvīgi norēķinās ar pakalpojumu sniedzēju par saņemtajiem pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu; kādā īrnieks vienojas ar izīrētāju un pakalpojumu sniedzēju par to, ka izīrētājs saņem no īrnieka maksu par pakalpojumiem kopā ar īres maksu un norēķinās ar pakalpojumu sniedzēju. Saņemto pakalpojumu apmaksas kārtība un termiņi nosakāmi līgumā, ievērojot normatīvo aktu prasības: dzīvojamo telpu īres līgumā izīrētājs ar īrnieku vienojas, par kuriem pakalpojumiem īrnieks norēķinās patstāvīgi un par kuriem ar izīrētāja starpniecību noteiktos termiņos; līgumā par konkrēta pakalpojuma sniegšanu pakalpojuma sniedzējs vienojas ar pakalpojuma saņēmēju par pakalpojuma apmaksas kārtību un termiņiem.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!