• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Pasniedzot diplomātiskās akreditācijas vēstuli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.2002., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieku Igaunijā

Vēl šajā numurā

20.02.2002., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

SULCA2.JPG (17427 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pasniedzot diplomātiskās akreditācijas vēstuli

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 19. februārī, pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas ārkārtējai un pilnvarotajai vēstniecei Horvātijas Republikā ar rezidenci Prāgā Ivetai Šulcai (attēlā). Pasniedzot akreditācijas vēstuli, Valsts prezidente novēlēja vēstniecei sekmes, pārstāvot Latviju Horvātijā.

Raksturojot Latvijas un Horvātijas divpusējās attiecības, vēstniece ar gandarījumu atzīmēja izveidojušos labo sadarbību starp Latviju un Horvātiju. I.Šulca atzīmēja, ka Latvija bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Horvātijas neatkarību. Tāpat vēstniece uzsvēra, ka turpinās līgumtiesiskās bāzes pilnveidošana, kas veicinās aktīvāku ekonomisko sadarbību. Abas puses bija vienisprātis, ka efektīvāk jāizmanto Latvijas eksporta potenciāls. Apspriests arī jautājums par Latvijas tūrisma industrijas attīstības traucēkļiem. I.Šulca pauda cerību, ka valstu savstarpējo atpazīstamību sekmēs divpusējā tūrisma sadarbības līguma noslēgšana.

Sarunā apspriestas sadarbības iespējas starp abām valstīm ES un NATO integrācijas jomā, tā kā abas valstis ir pasludinājušas par mērķi dalību šajās organizācijās. V.Vīķe–Freiberga un I.Šulca uzskata, ka Latvija varētu turpināt uzkrātās pieredzes nodošanu Horvātijai ES integrācijas un valsts reformu jautājumos.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!