• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Krieviju uz kopīgās robežas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.2002., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59061

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Republikas un Eiropas Savienības Asociācijas padomes sanāksmi

Vēl šajā numurā

20.02.2002., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Krieviju uz kopīgās robežas

Vakar, 19. februārī, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš tikās ar Krievijas Federācijas Federālā robežapsardzības dienesta direktoru ģenerālpulkvedi Konstantīnu Tocki, ārkārtējo un pilnvaroto Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Igoru Studeņņikovu, kā arī pārstāvjiem no Krievijas Federācijas robežapsardzības dienesta. Latvijas pusi sarunās pārstāvēja LR Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Bluķis, LR Iekšlietu ministrijas speciālais atašejs Latvijas Republikas vēstniecībā Krievijas Federācijā Aivars Grigulis, LR Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš, LR Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks Ārijs Jansons, LR Ārlietu ministrijas Krievijas un NVS valstu nodaļas vadītājs Kaspars Ozoliņš.

Tikšanās laikā pārrunāti vairāki ar robežapsardzību un migrāciju saistīti jautājumi. Īpaša uzmanība tika veltīta Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līguma par valsts robežu parakstīšanas iespējām. Lai turpinātu sarunas ar Krievijas Federāciju par Latvijas — Krievijas tiesiski atzītās valsts robežas atjaunošanu un sagatavotu atbilstošu divpusēju līgumprojektu, Ministru kabinets 1996.gada 24.janvārī ar rīkojumu Nr.28 izveidoja komisiju. Komisija kopā ar Krievijas pusi sagatavoja Latvijas — Krievijas līguma par valsts robežu projektu. Tehniskie darbi bija pabeigti divu gadu laikā, un ar 1997.gada 9.decembra rīkojumu Nr.612 Ministru kabinets akceptēja “Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līguma par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas valsts robežu” projektu. Kopš šā laika darbība ir apstājusies. Abu valstu robežsardzes dienestu vadītāji atzina šā līguma nepieciešamību.

Pārrunāti arī jautājumi par abu valstu robežas demarkāciju, robežas pārejas punktu atvēršanu, robežas šķērsošanas vietu juridisko statusu. Uzmanība veltīta arī problēmām par to personu atpakaļuzņemšanu, kuras valstī ieceļojušas vai uzturas nelegāli. Lai šo jautājumu sekmīgi risinātu, starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju ir jānoslēdz vienošanās par to personu atpakaļuzņemšanu, kuras ieradušās vai uzturas valstī nelegāli. 1997.gada aprīlī Latvijas Republika Krievijas Federācijai ir iesniegusi minētā līguma projektu.

 

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!