• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un britu parlamentāriešu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2002., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59114

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Starptautisko dzimtās valodas dienu

Vēl šajā numurā

21.02.2002., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un britu parlamentāriešu sadarbību

Otrdien, 19. februārī, Lielbritānijas vēstnieks Stīvens Nešs darba pusdienās tikās ar Saeimas Latvijas un Lielbritānijas parlamentu sadarbības grupu. Pusdienās piedalījās Latvijas parlamentārieši Vaira Paegle, Inese Birzniece, Helēna Demakova un Žanete Vasaraudze.

Vēstniecības darbinieki, Lielbritānijas padomes Rīgā direktore Agita Strazda un Lielbritānijas tirdzniecības palātas Latvijā priekšsēdētājs Dags Balčins informēja deputātus par Latvijas un Lielbritānijas ES sadarbības plānu, aizsardzības un drošības jautājumiem, īpaši saistībā ar Latvijas virzību uz NATO, tirdzniecības un biznesa sakariem, palīdzības programmām un Lielbritānijas padomes aktivitātēm kultūras, valodas mācību un projektu attīstībā. Lielbritānijas vēstnieks minēja Lielbritānijas aizsardzības ministra Džefa Hūna drīzo vizīti 26. februārī un citas iespējamās ministru vizītes Latvijā.

Parlamentārieši runāja par ciešāku sadarbību ar Lielbritāniju ES un Konvencijas par Eiropas nākotni ietvaros, par Latvijas pieredzui integrācijā, kas varētu būt noderīga citām valstīm. Uzsvērta sadarbība ES jautājumos un iespējas izmantot Skotijas parlamenta un Velsas asamblejas pieredzi darbā ar ES finansējumu.

Latvijas un Lielbritānijas parlamentu sadarbības grupa gaida tikšanos ar britu parlamentāriešiem, kuri apmeklēs Latviju. Šāda vizīte gaidāma BACEE Drošības un aizsardzības apaļā galda ietvaros, kas notiks no 18. līdz 20. martam. Savukārt aprīlī vai maijā Latvijā viesosies Apakšpalātas Aizsardzības komisijas pārstāvji un tiksies ar kolēģiem Saeimā. Latvijas un Lielbritānijas parlamentu sadarbības grupa plāno uzaicināt uz Latviju Apakšpalātas partiju sadarbības grupu.

 

Lielbritānijas vēstniecības preses  un sabiedrisko lietu daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!