• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bērnu tiesībām ieslodzījuma vietās Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2002., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59115

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar savu pilnīgu piederību Latvijas valstij

Vēl šajā numurā

21.02.2002., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bērnu tiesībām ieslodzījuma vietās Latvijā

Vakar, 20.februārī, Iļģuciema sieviešu cietumā notika Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas izbraukuma sēde.

Sēdes sākumā Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Vitolds Zahars, Iļģuciema sieviešu cietuma priekšniece N.Trosjuka un cietuma bērnunama priekšniece J.Vingre iepazīstināja deputātus ar situāciju cietumā un aktuālajām problēmām tajā.

Cietuma bērnunama priekšniece deputātus informēja, ka ar Labklājības ministrijas rīkojumu 2000.gada 1.janvārī atcelta Veselības aizsardzības ministrijas pavēle Nr.235 un Labklājības ministrijas pavēle Nr.1-10, kas bija par pamatu notiesāto sieviešu bērnu turēšanai kopā ar mātēm līdz četru gadu vecumam cietuma bērnunamā, kā arī šo bērnu apģērba, apavu, mīkstā inventāra un uztura normu noteikšanai, tādējādi bērni cietuma bērnunamā uzturas nepamatoti, kā arī nav likumīga pamata viņu nodrošināšanai ar atbilstošu uzturu, higiēnas precēm, apģērbu un apaviem.

Pēc Ministru kabineta Komitejas rīkojuma izveidotā starpministriju — Tieslietu ministrijas, Labklājības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas — darba grupa izstrādāja noteikumu projektu “Par bērna uzturēšanos kopā ar notiesāto vai apcietināto māti ieslodzījuma vietā”, kas paredz, ka pēc apcietinātās mātes lūguma bērns ieslodzījuma vietas mātes un bērna nodaļā kopā ar māti pilnā valsts apgādībā var uzturēties līdz divu gadu vecumam.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks, Iļģuciema cietuma administrācija, Latvijas Pediatru asociācija, kā arī Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes Sociālās pediatrijas centrs uzskata par nepieņemamu un kaitīgu divgadīgu bērnu atšķiršanu no mātes.

Sēdes gaitā, iepazīstoties ar situāciju, deputāti nolēma uz apakškomisijas sēdi uzaicināt tieslietu ministri Ingrīdu Labucku, lai vēlreiz izvērtētu un pārspriestu šo situāciju un meklētu iespējamos risinājumus.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!