• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par hipotekārās kredītsistēmas veicināšanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2002., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59117

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Regulatora padomes un Konkurences padomes sadarbību

Vēl šajā numurā

21.02.2002., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par hipotekārās kredītsistēmas veicināšanu Latvijā

Trešdien, 20.februārī, notika Hipotekārās kredītsistēmas ieviešanas vadības grupas kārtējā sēde, ko vadīja Finansu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva.

Sēdē sniegta informācija par Kanādas hipotekārās kreditēšanas sistēmu un valsts un pašvaldību iesaistīšanos šīs sistēmas attīstības veicināšanā. Pieci vadības grupas locekļi nedēļu uzturējās komandējumā Kanādā valdības organizācijā “Canada Mortgage and Housing Corporation”, lai iepazītu šīs valsts pieredzi hipotekārās sistēmas attīstībā. Atzīts, ka Latvijā būtu izmantojami vairāki Kanādas sistēmas elementi, lai veicinātu mājokļu attīstību mūsu valstī.

Vadības grupa informēta arī par kārtējo uzdevumu izpildi speciālajās darba grupās, kas nodarbojas ar dažādu šķēršļu novēršanu jomās, kas saistītas ar hipotekārās kreditēšanas un mājokļu jautājumiem: turpinās darbs pie Mājokļu aģentūras izveides, turpinās normatīvo dokumentu sakārtošana, lai veicinātu daudzdzīvokļu māju apsaimniekošanas sabiedrību veidošanu.

Latvijas Hipotēku un zemes banka sniedza informāciju par pēdējo veiksmīgo hipotekāro ķīlu zīmju pārdošanu, kā arī par mājokļu attīstības projekta realizācijas gaitu (tas ir 20 miljonus latu vērts projekts, ko īsteno Latvijas Hipotēku un zemes banka un kas tiek finansēts no Ziemeļu Investīciju bankas un Eiropas Padomes Attīstības bankas aizdevuma ar valdības galvojumu).

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!