• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārbaudi ārpusreglamenta attiecībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2002., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tūristiem ērtu un drošu vīzu režīmu

Vēl šajā numurā

26.02.2002., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārbaudi ārpusreglamenta attiecībās

Komisija, kas šā gada 22.janvārī tika izveidota pēc iekšlietu ministra Mareka Segliņa rīkojuma, pabeigusi dienesta pārbaudi, lai izvērtētu IeM Sardzes pulka vadības paveikto ārpusreglamenta attiecību atklāšanā un novēršanā.

Izvērtējot situāciju Sardzes pulkā, komisija secinājusi, ka kopējais disciplīnas līmenis nav apmierinošs un Sardzes pulkā jau ilgu laiku ir ārpusreglamenta attiecības. Veicot anonīmas pārrunas ar dažu iesaukumu karavīriem, komisija atklāja arī jaunu ilglaicīgu ārpusreglamentu attiecību faktu, par ko tika veikta atsevišķa dienesta pārbaude. Pārbaudes materiāli nosūtīti prokuratūrai, lai lemtu par krimināllietas ierosināšanu. Sākot ar šā gada sākumu, Sardzes pulkā saistībā ar ārpusreglamenta attiecībām, ierosinātas jau trīs krimināllietas.

Pārbaudes rezultātā konstatēts, ka vairāki Sardzes pulka vadošie darbinieki pieļāvuši vairākus trūkumus disciplīnas nodrošināšanā un organizatoriskajā darbā.

Sardzes pulka komandieris Vjačeslavs Koržanovs ir tieši un ilglaicīgi ietekmējis pulkā esošo zemo disciplīnas stāvokli, akceptējot neefektīvas un formālas metodes, kuru pielietošana praksē nav devusi nepieciešamos rezultātus.

Sardzes pulka štāba priekšnieks, komandiera pirmais vietnieks Jurijs Režģis nolaidīgi pildījis savus tiešos pienākumus dienestu un daļu priekšnieku darbības saskaņošanā, tādējādi izpaudās pretrunas un pienākumu dublēšana disciplīnas nodrošināšanā, kā arī juridiski un loģiski nekorekta pulka strukturālās uzbūves izveide.

Sardzes pulka Personālsastāva inspekcijas priekšnieks Leonards Bārs pastāvīgi pieļāvis pārkāpumus prasību ievērošanā, ko paredz instrukcija “Par dienesta pārbaudes norises kārtību iekšlietu iestādēs” un Ministru kabineta noteikumi “ Iekšlietu ministrijas darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplinārais reglaments”. Turklāt, būdams atbildīgs par visu pulkā veicamo dienesta pārbaužu kvalitātes nodrošināšanu, tādus pašus pārkāpumus pieļāvis arī citu amatpersonu veiktajās dienesta pārbaudēs.

Sardzes pulka komandiera vietnieks Ivars Zvirbulis pusgada laikā, kopš sācis pildīt šā amata pienākumus, nav laikus un pietiekami nodrošinājis sadarbību ar citu valsts institūciju rīcībā esošajiem speciālistiem komandējošā sastāva apmācībai.

Par pieļautajiem trūkumiem savu pienākumu izpildē komisija ieteikusi piemērot šādus disciplinārsodus IeM Sardzes pulka amatpersonām:

1. IeM Sardzes pulka komandierim, justīcijas pulkvedim Vjačeslavam Koržanovam par ilglaicīgu nopietnu trūkumu pieļaušanu organizatoriskajā darbā, disciplīnas nodrošināšanas pienākumu paviršu pildīšanu, pulka organizatoriskās struktūrshēmas patvaļīgu grozīšanu — izteikt brīdinājumu par neatbilstību ieņemamajam amatam.

2. IeM Sardzes pulka Personālsastāva inspekcijas priekšniekam, justīcijas majoram Leonardam Bāram par dienesta pārbaužu veikšanu reglamentējošo normatīvo aktu prasību pārkāpumu sistemātisku pieļaušanu savā un savu padoto darbā, nolaidīgu pulka komandiera pavēles izpildi, par disciplinārprakses datu paviršu apkopošanu — izteikt brīdinājumu par neatbilstību ieņemamajam amatam.

3. IeM Sardzes pulka komandiera vietniekam, štāba priekšniekam, justīcijas kapteinim Jurijam Režģim par savu tiešo pienākumu nolaidīgu pildīšanu, analītiskā darba veikšanas nenodrošināšanu, par dienesta pārbaužu veikšanu reglamentējošo normatīvo aktu prasību pārkāpumu pieļaušanu, pulka komandiera pavēles izpildes pārkāpumu pieļaušanu — izteikt rājienu.

4. IeM Sardzes pulka komandiera vietniekam, justīcijas kapteinim Ivaram Zvirbulim par savu dienesta pienākumu nepietiekamu pildīšanu — izteikt rakstisku piezīmi.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš 21. februārī apstiprinājis dienesta pārbaudes rezultātus un parakstījis rīkojumu par iepriekšminēto IeM Sardzes pulka amatpersonu disciplinārsodīšanu.

IeM Sardzes pulka komandierim V.Koržanovam uzdots:

— nekavējoties veikt pasākumus sadarbības nodrošināšanai ar citām valsts struktūrām disciplīnas nodrošināšanas jomā un ārpusreglamenta attiecību izskaušanā;

— izstrādāt ārpusreglamenta attiecību novēršanas programmu;

— līdz 2002. gada 20. martam sadarbībā ar IeM Administratīvo departamentu pārstrādāt Sardzes pulka nolikumu, nosakot tajā arī pulka komandiera pienākumus;

— līdz 2002. gada 1. aprīlim, saskaņojot ar IeM Administratīvo departamentu, pārstrādāt Sardzes pulka iekšējo dienestu nolikumus un darbinieku amata aprakstus atbilstoši IeM apstiprinātajai Sardzes pulka organizatoriskajai struktūrshēmai un jaunajam Sardzes pulka nolikumam;

— līdz 2002. gada 20. martam sadarbībā ar IeM Galveno inspekciju pārstrādāt noziedzības stāvokļa un disciplinārās prakses Sardzes pulka iekšējo atskaišu formu un to aizpildīšanas principus, kā arī izstrādāt pasākumus un to veikšanas plānu Sardzes pulka apakšvienībās veicamo dienesta pārbaužu kvalitātes uzlabošanā.

 

Iekšlietu ministrijas  Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!