• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aptieku un to filiāļu racionālu izvietojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2002., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59267

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldību pārrobežu sadarbību

Vēl šajā numurā

26.02.2002., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aptieku un to filiāļu racionālu izvietojumu

Farmācijas padomē pagājušopiektdien, 22. februārī, panākta vienošanās ar Konkurences padomi par Ministru kabineta (MK) noteikumu projekta “Aptieku un aptieku filiāļu izvietojuma kritēriji” redakciju. Konkurences padomes priekšsēdētājs Pēteris Vilks apliecināja, ka Konkurences padomei nav iebilžu pret sagatavoto MK noteikumu projekta redakciju.

MK noteikumu projektu “Aptieku un aptieku filiāļu izvietojuma kritēriji” pirmdien, 25. februārī, izskatīja MK Komitejā.

Noteikumu projekts nosaka kritērijus aptieku un aptieku filiāļu izvietojumam, un Licencēšanas komisija ņems vērā šos kritērijus, piešķirot speciālu atļauju (licenci) aptiekas atvēršanai (darbībai). Noteikumu projekts paredz, ka aptiekas, saglabājot licenci, varēs pārvietot vienas apdzīvotās vietas robežās arī turpmāk. Šāda norma ļaus saglabāt konkurences pamatus un veicinās aptieku racionālu izvietojumu atbilstoši iedzīvotāju pieprasījumam.

Ministrija uzskata, ka noteikumu projektā minēto pasākumu ieviešana veicinās farmaceitiskās aprūpes pieejamību un aptieku konkurenci sniegt kvalitatīvākus pakalpojumus iedzīvotājiem. Ministrija arī informē, ka noteikumu ieviešana neietekmēs pašreizējo aptieku skaitu, t.i. — aptieku skaits nesamazināsies.

Noteikumu darbības laiks paredzēts līdz 2006. gada 31.decembrim. Šajā laikā ministrija veiks zāļu izplatīšanas reglamentējošās likumdošanas pilnīgu saskaņošanu ar Eiropas Savienības likumdošanas normām, un šajās normās galvenais faktors ir augsti, Eiropas Savienības līmenim atbilstoši produktu un pakalpojumu kvalitātes standarti. Tādā veidā noteikumu projekts ļaus esošām aptiekām sagatavoties šo standartu ieviešanai.

 

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!