• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmējsabiedrībās pārveidojamo valsts uzņēmumu un valsts statūtsabiedrību kapitāla dalām un atlaidēm darbiniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.1993., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59286

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.288

Par ienākumiem no valsts vidējo speciālo un arodizglītības mācību iestāžu audzēkņu praktiskās apmācības un prakses

Vēl šajā numurā

08.06.1993., Nr. 35

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru Padome

Veids: lēmums

Numurs: 283

Pieņemts: 03.06.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 283

 Par uzņēmējsabiedrībās pārveidojamo valsts uzņēmumu un valsts statūtsabiedrību kapitāla dalām un atlaidēm darbiniekiem

Izpildot Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1992. gada 17. jūnija lēmumu «Par Latvijas Republikas likuma «Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas kārtību» spēkā stāšanās kartību», Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Noteikt uzņēmējsabiedrībās pārveidojamajiem valsts uzņēmumiem un valsts statu īsa biedrībām minimālo pārdošanai tikai par privatizācijas sertifikātiem rezervējamo kapitāla daļu — 25% no uzņēmējsabiedrības pamatkapitāla, ja ar īpašiem agroservisa, piena, gaļas pārstrādes un citu uzņēmumu privatizācijas likumiem nav noteikta cita darbiniekiem rezervējamā kapitāla daļa.

2. Apstiprināt pievienoto Kārtību, kādā uzņēmējsabiedrībās pārveidojamo valsts uzņēmumu un valsts statūtsabiedrību darbinieki realizē tiesības par privatizācijas sertifikātiem iegūt kapitāla daļas ar atlaidi.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMAN1S

Latvijas Republikas ekonomisko reformu ministrs A. KREITUSS

Rīgā 1993. gada 3. jūnijā

 

APSTIPRINĀTA
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes

1993. gada 3 jūnija lēmumu Nr. 283

KĀRTĪBA,
kādā uzņēmējsabiedrībās pārveidojamo valsts uzņēmumu un valsts statūtsabiedrību darbinieki realizē tiesības par privatizācijas sertifikātiem iegūt kapitāla daļas ar atlaidi

1. Par privatizācijas sertifikātiem iegādājoties uzņēmējsabiedrības kapitāla daļas (akcijas, pajas, daļas), uzņēmējsabiedrībās pārveidojamo valsts uzņēmumu un valsts statūtsabiedrību darbiniekiem nosakāma atlaide 30% apmērā no kapitāla dalās nominālvērtības, izņemot gadījumus, kad ar īpašiem agroservisa, piena, gaļas pārstrādes un citu uzņēmumu privatizācijas likumiem ir noteikta lielāka atlaide.

2. Viens uzņēmējsabiedrība pārveidojama valsts uzņēmuma vai valsts statūtsabiedrības darbinieks ar šīs kārtības 1. punktā noteikto atlaidi var iegādāties kapitāla daļas (akcijas, pajas, daļās) par summu, kas nepārsniedz 15 privatizācijas sertifikātu vērtības summu, izņemot gadījumus, kad ar īpašiem likumiem noteikta cita atlaides norma.

3. Ar atlaidi iegādātās uzņēmējsabiedrības kapitāla daļas to īpašnieks ir tiesīgs atsavināt, iemaksājot atlaides vērtību valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondā atbilstoši Latvijas Republikas likuma «Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem» 2. pantā noteiktajam līdzekļu sadalījumam. Minēto kapitāla daļu mantošanas gadījumā atlaides vērtība nav jāiemaksā.

4. Ja privatizētā uzņēmējsabiedrība, kuras dalībnieki ar atlaidi iegādājušies kapitāla daļas, tiek likvidēta, atlaides vērtība tiek atrēķināta no uzņēmējsabiedrības likvidācijā iegūtajiem ienākumiem un ieskaitīta valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondā atbilstoši Latvijas Republikas likumam «Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem».

Šādas iemaksas izdarāmas Latvijas Republikā noteiktajās naudas vienībās.

5. Uzņēmējsabiedrība ir tiesīga pār privatizācijas sertifikātiem iegādāties privatizējamo īpašumu objektu (uzņēmumu) kapitāla daļas ar atlaidi, ja kaut viens uzņēmējsabiedrības dalībnieks ir privatizējamā īpašuma objekta (uzņēmuma) darbinieks, kas savu kapitāla daļu uzņēmējsabiedrība ieguldījis privatizācijas sertifikātos.

Atlaide šādā gadījumā nosakāma 30% apmērā no privatizējamā īpašuma objekta (uzņēmuma vai valsts uzņēmējsabiedrības) darbinieku ieguldītās kapitāla daļas īpatsvara uzņēmējsabiedrības pamatkapitāla. Atlaide vienam darbiniekam nevar būt lielāka par 4,5 privatizācijas sertifikātu vērtības summu.

Atlaides procents uzņēmējsabiedrībai un atbilstošā atlaides vērtība vienam darbiniekam var būt lielāka, ja īpašos agroservisa, piena, gaļas pārstrādes un citu uzņēmumu privatizācijas likumos darbiniekiem ir noteikta lielāka atlaide.

6. Atlaides procentu aprēķinus un uzņēmējsabiedrības dalībniekiem — uzņēmējsabiedrībās pārveidojamo valsts uzņēmumu un valsts statūtsabiedrību darbiniekiem — piederošo kapitāla daļu sarakstu uzņēmējsabiedrība iesniedz attiecīgā īpašuma objekta (uzņēmuma) privatizācijas komisijai privatizācijas projektā vai privatizācijas komisijas noteiktajā kārtībā.

Latvijas Republikas ekonomisko reformu ministrs A. KREITUSS

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!