• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nolikumu par darba izsaukuma apstiprināšanas kārtību ārvalstniekiem vai bezvalstniekiem termiņuzturēšanas atļaujas saņemšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.1993., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.359

Par atļauju izsniegšanu nodokļu, nodevu un nenodokļu maksājumu kārtošanai konvertējamā valūtā

Vēl šajā numurā

09.07.1993., Nr. 48

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru Padome

Veids: lēmums

Numurs: 357

Pieņemts: 07.07.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 357

Par Nolikumu par darba izsaukuma apstiprināšanas kārtību ārvalstniekiem vai bezvalstniekiem termiņuzturēšanas atļaujas saņemšanai

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

Apstiprināt pievienoto Nolikumu par darba izsaukuma apstiprināšanas kārtību ārvalstniekiem vai bezvalstniekiem termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas labklājības ministrs T. ENIŅŠ

Rīgā 1993. gada 7. jūlijā

 

APSTIPRINĀTS
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1993. gada 7. jūlija lēmumu Nr. 357

NOLIKUMS
par darba izsaukuma apstiprināšanas kārtību ārvalstniekiem vai bezvalstniekiem termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai

1. Lai saņemtu darba izsaukuma apstiprinājumu, darba devējam jāiesniedz Nodarbinātības valsts dienesta vietējā iestādē (attiecīgajā rajona nodaļā vai tās birojā) aizpildīta darba izsaukuma veidlapa vienā eksemplārā katram ārvalstniekam vai bezvalstniekam, kurš vēlas strādāt Latvijas Republikā, kā arī dokuments, kas apliecina šīs personas specialitāti vai kvalifikāciju.

2. Nodarbinātības valsts dienesta vietējā iestāde darba devēja iesniegtos dokumentus izskata ne vēlāk kā divu nedēļu laikā.

3. Darba izsaukumu apstiprina Nodarbinātības valsts dienesta vadītājs ar savu parakstu, kuru apliecina ar zīmogu.

Apstiprinātos darba izsaukumus Nodarbinātības valsts dienesta vietējā iestādē reģistrē speciālā reģistrā, norādot darba devēju, amatu vai profesiju, kurā strādās ārvalstnieks vai bezvalstnieks, kā arī darba līguma termiņu.

4. Darba izsaukumu apstiprina, ja brīvā darbavieta vai speciālista vakance ir reģistrēta Nodarbinātības valsts dienesta vietējā iestādē un nav aizņemta vairāk nekā mēnesi pirms izsaukuma noformēšanas dienas, un ja šajā specialitātē nav reģistrēti attiecīgās kvalifikācijas bezdarbnieki.

5. Darba izsaukumu neapstiprina, ja darba devējs noraidījis vairāk nekā divus Nodarbinātības valsis dienesta vietējās iestādes nosūtītus atbilstošas kvalifikācijas pretendentus uz vakanci.

6. Ārvalstnieku vai bezvalstnieku faktiskās darba attiecības ar Latvijas Republikas darba devējiem nevar būt par pamatu darba izsaukuma apstiprināšanai, ja starpvalstu līgumos nav paredzēta citāda kārtība.

7. Ja darba izsaukuma termiņš ir beidzies, bet ārvalstnieks vai bezvalstnieks un darba devējs vēlas to pagarināt, tad jautājums par darba izsaukuma termiņa pagarināšanu kārtojams saskaņā ar Šo nolikumu. Darba izsaukuma termiņš var tikt pagarināts tikai tad, ja Nodarbinātības valsts dienesta vietējā iestādē Šajā specialitātē nav reģistrēti attiecīgas kvalifikācijas bezdarbnieki.

Latvijas Republikas labklājības ministrs T. ENIŅŠ

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!