• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par akciju skolēnu veselībai, drošībai, priekam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2002., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59394

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konkursu vidusskolēnu mācībām ārzemēs

Vēl šajā numurā

27.02.2002., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par akciju skolēnu veselībai, drošībai, priekam

Jauno tehnoloģiju centrs un UNICEF Latvijas Nacionālā komiteja 18. februārī rīkoja noslēguma pasākumu akcijai “Skolēnu veselībai un priekam”.

Akcijas gaitā skolu administrācijas, skolēni, viņu vecāki, bet jo īpaši informātikas skolotāji tika iepazīstināti ar iespēju nodrošināt bērnu veselībai drošu vidi pat darbā ar datoru, pasargājot no magnētiskā lauka kaitīgās iedarbības.

Skolu atsaucība bija ļoti liela, un kopumā saņemts aptuveni 100 anketu, kas liecina, ka skolu vadību satrauc šī problēma un viņi ir gatavi rīkoties.

Lai pateiktos skolām par līdzdalību un veicinātu skolu administrācijas interesi par šo problēmu, dalībskolām tiek rīkota izloze, kuras rezultātā trim no skolām būs iespēja apmeklēt mākslas filmas seansu. Filmas bezmaksas seansu kā pārsteiguma balvu piedāvā Latvijas Nacionālais kinematogrāfijas centrs 10 gadu jubilejas svinību ietvaros. Šīm skolām būs nodrošināti transporta izdevumi un skolēniem pusdienas. Ir paredzētas arī divas veicināšanas balvas: vienai no skolām tiks dota iespēja aprīkot tās datorklasi ar speciālām ierīcēm “Neutronics”, kas pasargā datora lietotājus no magnētiskā lauka kaitīgās iedarbības. Bez tam UNICEF Latvijas Nacionālā komiteja ir sagatavojusi pārsteiguma balvas vienai no skolām.

Izloze notiks šā gada 19.oktobrī ANO namā Rīgā, Pils ielā 21. Izlozi veiks pārstāvji no Rīgas skolu valdes, Jauno tehnoloģiju centra, UNICEF LR Nacionālās komitejas un Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra.

Šis gads ir īpaši nozīmīgs bērnu tiesību aizsardzībā, jo jau maijā notiks ANO Ģenerālās asamblejas speciālā sesija par bērniem, kurā bērnu tiesību jautājumi tiks izskatīti visaugstākajā līmenī. Kā viena no tiesībām jāmin arī bērna tiesības uz brīvo laiku, nekaitīgu vidi un apkārtējo rūpēm par bērna drošību un veselību.

 

UNICEF Latvijas Nacionālā komiteja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!