• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas paziņojums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2002., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59449

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.40/219-1641

Par starptautisko dokumentu spēkā stāšanos

Vēl šajā numurā

28.02.2002., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas paziņojums

Par Krievijas pārstāvniecības Eiropas Padomē izplatīto dokumentu

Vakar, 27.februārī, Krievijas Federācijas pastāvīgā pārstāvniecība Eiropas Padomē Strasbūrā izplatīja dokumentu, kurā salīdzināta Maķedonijas un Latvijas politika attiecībā uz mazākumtautībām.

Ārlietu ministrijai kārtējo reizi nākas norādīt, ka Krievijas Federācijas amatpersonas pilnīgi nepamatoti cenšas uzspiest savu ačgārno skatījumu starptautiskajai sabiedrībai par mazākumtautību stāvokli Latvijā.

Pretēji starptautiski vispāratzītajam faktam, ka Latvijas Republika tika nodibināta 1918.gadā un atjaunoja savu valstiskumu 1991.gadā, Krievijas pārstāvniecība pauž, ka Latvija kļuva neatkarīga 1991.gadā. Tādējādi šī dokumenta autori neatzīst Latvijas valstiskuma un pilsonības pēctecības principu. Izmantojot šo nepatieso apgalvojumu sava viedokļa pamatošanai, Krievijas Federācija faktiski maldina starptautisko sabiedrību un pati sevi.

Kā jau tas zināms, autoritatīvas starptautiskās organizācijas, kā ANO, EDSO, Eiropas Padome, ir atzinušas Latvijas situāciju cilvēktiesību jomā kā atbilstošu starptautiskajiem standartiem un augstu novērtējušas Latvijas politiku mazākumtautību jomā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!