• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas būvnieku amata godu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2002., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59541

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas lauksaimnieku pragmatismu un organizētību

Vēl šajā numurā

05.03.2002., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas būvnieku amata godu

Būvfirmas “RE & RE” komercdirektors Ainārs Pauniņš:

Pagājušais gads mūsu būvfirmai ir bijis ļoti ražīgs un necerēti veiksmīgs. Būvapjoms sasniedza 17,9 miljonus latu, kas par gandrīz 8 miljoniem latu jeb par aptuveni 75 procentiem pārsniedza iepriekšējā gada rezultātus. Šo būtisko apjoma pieaugumu izdevās sasniegt, pateicoties vairāku lielu un interesantu projektu realizācijai. Viens no tādiem – viesnīca “Latvija”. Tiesības rekonstruēt šo padomju ēku par modernu viesnīcu tika iegūtas ļoti lielā starptautiskā tenderī. Strādājām līgumsabiedrībā ar Skonto būvi. Būvdarbus pabeidzām 11 mēnešos, un tas tik liela objekta kā 26 stāvu augstceltnes pilnīgai rekonstrukcijai ir ļoti īss laiks.

Nebijām pabeiguši “Reval Hotel Latvija”, kad sākām būvēt tirdzniecības centru “Alfa”. Toreiz daudzi bija skeptiski noskaņoti, jo neticēja, ka viena kompānija spēs strādāt vienlaikus divos tik lielos objektos un vēl iekļauties termiņos, kas “Alfai” bija rekordīsi – tikai seši mēneši. Mēs pierādījām, ka varam.

Pagājušogad notika ļoti ražīgs darbs, pabeidzot Latvijas Mobilā telefona ēkas būvniecību. Ekspluatācijā tā tika nodota 30. janvārī, un, pēc mūsu aplēsēm, tas bija lielākais būvniecības projekts platības ziņā Latvijā kopš neatkarības atgūšanas.

Mūsu zināšanu un prasmes pārbaudījums bija ASV vēstniecības ēkas rekonstrukcija un celtniecība Viļņā, jo mums vajadzēja būvdarbus veikt atbilstoši amerikāņu drošības standartiem un laikā pabeigt plānoto. Sadarbību ar ASV turpinām. Pērn iesākām darbus ASV vēstniecībā Parīzē.

Namam Elizabetes ielā 19 restaurējām fasādi un interjera elementus iekštelpās. Lai nama iedzīvotāji justos ērti, no jauna tika izbūvētas visas komunikācijas, inženiertehniskie tīkli – viss, kas dzīvi padara komfortablāku. Tomēr nams ir saglabājis savu senatnes šarmu. Šis projekts apliecināja mūsu amatnieku meistarību. Turklāt ēkas pirmajā stāvā visu būvniecības laiku turpināja darboties restorāns.

Līgumsabiedrībā veiksim arī tirdzniecības centra “Mols” rekonstrukciju. Šī projekta realizācijas gaitā ir paredzēts gan rekonstruēt esošo ēku, gan piebūvēt jaunu. Pēc rekonstrukcijas “Mols” būs divas reizes lielāks. Vēl šogad padomā ir VEF tirdzniecības centra būve un citi lielāki projekti.

Būvniecība kopumā ir garš un komplicēts process, sākot ar konkursu līdz garantijas saistībām par gatavo objektu, kurā ir nepieciešamas ne tikai zināšanas un prasme būvniecībā, bet arī perfekti jāorientējas juridiskajos jautājumos, finansu lietās. Tajā paša laikā būvniecība ir viens no interesantākajiem biznesiem. Latvijā būvniecība ir labi attīstīta, konkurētspējīga, ne velti mūsu meistari spēj sacensties ar ārzemniekiem.

 

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!