• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību krīzes situāciju vadīšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2002., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59552

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šī vizīte mums ir ļoti nozīmīga

Vēl šajā numurā

05.03.2002., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību krīzes situāciju vadīšanā

1. martā beidzās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopīgās mācības, kurās valsts institūciju pārstāvji papildināja savas zināšanas krīzes vadības teorijā un apguva jaunas praktiskās iemaņas. Seminārs tika rīkots, lai uzlabotu sadarbību starp Baltijas valstīm katastrofu novēršanā un krīzes situāciju vadībā. Mācības organizēja Latvijas Krīzes kontroles centrs ar Lielbritānijas vēstniecības finansiālu atbalstu un ciešā sadarbībā ar Krenfīldas Katastrofu vadības centru Lielbritānijā.

Seminārā īpaša uzmanība veltīta informācijas apstrādei un analīzei, uzsverot reģionālās pieejas nozīmīgumu krīzes situāciju risināšanā. Atsevišķa mācību sadaļa tika veltīta komunikācijai ar sabiedrību un masu saziņas līdzekļiem krīzes laikā. Tāpat tika aplūkoti dažādi ātras un atbildīgas lēmumpieņemšanas aspekti. Praktiskajā daļā semināra dalībnieki izspēlēja simulāciju spēli, kurā nācās likt lietā esošās un šo mācību laikā iegūtās zināšanas krīzes vadībā un starpvalstu sadarbībā.

Seminārā piedalījās Igaunijas, Lietuvas, Lielbritānijas, NATO un Latvijas krīzes vadības speciālisti. Latviju mācībās pārstāvēja cilvēki, kuri krīzes situācijās atbild par savas institūcijas saskaņotu un ātru darbību.

Semināra dalībnieki vienojās par nepieciešamību no reģionāla viedokļa analizēt potenciālos draudu avotus un riskus. Praktiskajās nodarbībās dalībnieki pārrunāja informācijas apmaiņas iespējas starp Baltijas valstīm un pastāvošos šķēršļus informācijas plūsmā. Dalībnieki identificēja izmaiņas, kas jāveic likumdošanā, lai nodrošinātu krīžu prognozēšanai un novēršanai nepieciešamās informācijas apmaiņu starp Baltijas valstīm.

Mācību rezultātā ir uzlabota savstarpējā sadarbība un noteikti tālākie tās ietvari — speciālistu apmaiņa un nākamo semināru norises laiki. Nākotnes mērķis ir stiprināt reģionālo starpinstitūciju sadarbību krīzes vadības jautājumos, kā arī uzlabot kontaktus starp Baltijas valstu krīzes vadības centriem.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!