• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par informāciju ANO pārstāvniecības mājaslapā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2002., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59558

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par investīcijām Latvijā un citās kandidātvalstīs

Vēl šajā numurā

05.03.2002., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par informāciju ANO pārstāvniecības mājaslapā

ANO pārstāvniecības Latvijā interneta mājaslapas sadaļā “Jaunumi varat atrast preses relīzes, ziņojumus un citu informāciju (angļu valodā) par ANO sistēmas rīkotajām starptautiskām konferencēm, apspriedēm un citiem notikumiem.

Informācija presei par pirmo Eiropas konferenci par pārtikas drošību un kvalitāti. 25.februārī Budapeštā notikušajā konferencē Pasaules veselības organizācija (PVO) un Pasaules pārtikas organizācija (FAO) aicināja Eiropas valstis pievērst lielāku uzmanību pārtikas kvalitātes kontrolei, jo reģionā pieaug saslimstība, ko izraisa mikrobioloģiskais piesārņojums (Kampilo un Salmonellas baktērijas) un smago metālu (svina un kadiuma) klātbūtne pārtikā.

Ziņojums (projekts) par Viduseiropas, Austrumeiropas un Baltijas valstu darba grupas atzinumiem attiecībā uz jauniešiem draudzīgu veselības pakalpojumu pieejamību. Epidemioloģiskie dati un jauniešu dzīves veida pētījumi liecina, ka reģionā pieaug draudi jauniešu garīgajai veselībai, ir augsts saslimstības līmenis ar seksuāli transmisīvajām slimībām, jaunieši biežāk lieto alkoholu un narkotikas, izplatās smēķēšana. Viduseiropā un Austrumeiropā, kā arī Baltijas valstīs dramatiski pieaug ar HIV inficēto skaits. Pašlaik mūsu reģionā ir visstraujākais HIV izplatības līmenis pasaulē. Vairākums inficēto ir vecumā no 15 līdz 24 gadiem. Ziņojumā analizēti apstākļi, kas apgrūtina iespējas jauniešiem saņemt profilaktisku palīdzību un jauniešiem draudzīgus veselības pakalpojumus. Darba grupa izvērtējusi arī dažādu jauniešu sociālo grupu (reģionos dzīvojošo, maznodrošināto, krievu valodā runājošo utt.) iespējas saņemt jauniešiem noderīgus veselības pakalpojumus. Ziņojumā izklāstīti priekšlikumi valdībām, ko vajadzētu darīt, lai veicinātu jauniešu interesi par savu veselību, veselīgu dzīvesveidu un mudinātu viņus apmeklēt veselības iestādes.

Starptautiskās narkotiku kontroles padomes (INCB) 2001.gada ziņojums, kurā norādīts, ka kanabisa (kaņepju preparātu) pielīdzināšana alkoholam un tabakai būtu vēsturiska kļūda.

Kanabiss — pasaulē visvairāk lietotā nelegālā narkotika— ir iekļauts ANO 1961.gada Narkotisko vielu konvencijas kontrolēto vielu sarakstā. Konvenciju ir ratificējušas 175 valstis. INCB izsaka bažas, ka dažas valstis iecietīgi izturas pret kanabisa audzēšanu, tirdzniecību un lietošanu, un aicina starptautisko sabiedrību uzmanīgi izvērtēt jebkuras izmaiņas valstu likumdošanā, kas ietekmē narkotiku kontroles sistēmu. Padome uzskata, ka pieaugošas kanabisa lietošanas rezultātā nodarītais ļaunums atsevišķu cilvēku veselībai un sabiedrībai kopumā būtu lielāks nekā ieguvumi no šīs vielas kontroles samazināšanas.

Informācija presei par forumuNo tabakas brīva Eiropa”, kas 18.februārī notika Varšavā. Forumā, kurā piedalījās 48 valstu veselības ministri, atzīmēts, ka valstīm jārealizē efektīva pretsmēķēšanas politika, lai nodrošinātu sabiedrības veselības aizsardzību. Ik gadu no tabakas radītajām slimībām mirst četri miljoni cilvēku. Foruma laikā prezentēts arī PVO ziņojums par tabakas kontroles politiku Eiropā.

 

ANO pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!