• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasākumu plāna izpildi uzņēmējdarbības vides uzlabošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2002., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59597

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.03.2002., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasākumu plāna izpildi uzņēmējdarbības vides uzlabošanai

Ekonomikas ministrija, Latvijas Attīstības aģentūra un Ārvalstu investoru padome (ĀIP) ir izvērtējusi Pasākumu plāna uzņēmējdarbības vides uzlabošanai (akceptēts MK 2001. gada 10. jūlijā) izpildes gaitu un sagatavojusi Ziņojumu par tā izpildes statusu līdz 2002. gada 8. februārim.

Ziņojumā koncentrētā veidā izklāstīti svarīgākie nepaveiktie uzdevumi uzņēmējdarbības vides uzlabošanā. Pasākuma plāna izpildes gaitas apkopojums norāda, ka nav izpildīti vai daļēji ir izpildīti 9 no 31 ministrijām dotā uzdevuma ar izpildes termiņu līdz 2002. gada 8. februārim. Atbildīgās ministrijas, kuru kompetencē esošie uzdevumi nav izpildīti plānā norādītajos termiņos, ierosina pārcelt uzdevumu izpildes termiņus. Šādi ierosinājumi ir atzīmēti plāna izpildes apkopojumā, ko var apskatīt Ekonomikas ministrijas mājaslapā internetā (www.lem.gov.lv, sadaļā Jaunumi).

Nodokļu politikas un nodokļu administrēšanas jomā noteiktajā termiņā nav izpildīti divi no pieciem uzdevumiem – Valsts kancelejā nav iesniegts likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu””; kā arī nav izveidotas visu Valsts ieņēmumu dienesta reģionālo iestāžu lēmumu pārsūdzības daļas.

Robežšķērsošanas un muitas sadaļā noteiktajā termiņā nav izpildīti seši no septiņpadsmit pasākumiem, piemēram, nav ieviestas vienkāršotās muitas procedūras, kā arī nav izveidota Baltijas vienotā muitas informācijas sistēma.

Korupcijas jomā Korupcijas novēršanas padomes sekretariāts principā ir veicis pasākumu plānā doto uzdevumu izvērtēt ĀIP ceturtajā tikšanās reizē ar valdību izteiktās rekomendācijas.

Administratīvo šķēršļu novēršanas ziņā noteiktajā termiņā nav izpildīts viens no diviem uzdevumiem – Valsts kancelejā nav iesniegts Imigrācijas likumprojekts. Būvniecības jomā ĀIP uzskata, ka nav panākts pietiekams progress būvniecības saskaņošanas procesa uzlabošanā un paātrināšanā Rīgas pilsētā.

Saskaņā ar Ministru prezidenta rīkojumu par valdības grupas izveidošanu ekonomikas ministram pēc Latvijas valdības un ĀIP tikšanās līdz 2002.gada 25.aprīlim ir jāiesniedz Ministru kabinetā priekšlikumi par nepieciešamajiem grozījumiem pasākumu plānā. Līdz ar to ministriju ierosinātie termiņu grozījumi tiks iestrādāti šajos priekšlikumos.

Piektā Ārvalstu investoru padomes un Latvijas valdības augstā līmeņa tikšanās notiks šā gada 11. un 12. martā Rīgā.

Tikšanas laikā paredzēts pārrunāt vairākus būtiskus jautājumus:

• nodokļu politika un nodokļu administrēšana — piemēram, ēnu ekonomikas ierobežošanas valsts pasākumi, kavēšanās ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) atmaksu u.c;

• muitas un robežšķērsošanas jautājumi –vienkāršoto muitas procedūru un vietējās muitošanas ieviešana, klientu apkalpošanas pieejas un kultūras trūkums muitas iestādēs u.c.;

• likuma un tiesu varas jautājumi — uzticības palielināšana Latvijas tiesu sistēmai, tiesnešu kvalifikācijas un kompetences paaugstināšana u.c.

• ĀIP un Latvijas valdības sadarbība korupcijas novēršanas jomā — Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izveide u.c.

Piektās Ārvalstu investoru padomes un Latvijas valdības augstā līmeņa tikšanās laikā notiks arī būtiskas sarunas ar ārvalstu investoru Latvijā mātesuzņēmumu vadītājiem.

 

EM Sabiedrisko attiecību  un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!