• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidijā: Par 2002.gada 25.februāra sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2002., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59621

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidijā:
Par 2002. gada 4. marta sēdi

Vēl šajā numurā

07.03.2002., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidijā:

Par 2002.gada 25.februāra sēdi

 

1. Sēdē izskatīja deviņus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja deputāta K.Leiškalna iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu. Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam K.Leiškalnam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 14.martā.

3. Izskatīja deputāta V.Ģīļa iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu. Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam V.Ģīlim neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 28.februārī.

4. Izskatīja deputāta G.Krasta iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu. Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam G.Krastam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 28.februārī.

5. Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 2002.gada 28.februāra sēdes darba kārtību.

6. Pieņēma lēmumu par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2002.gada 28.februārī plkst.17.00.

7. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 27.februāra līdz 3.martam.

8. Prezidijs nolēma nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un visām Saeimas frakcijām Latvijas Preses izdevēju asociācijas prezidenta A.Rudzinska iesniegumu sakarā ar Saeimā izskatāmajiem grozījumiem likumā “Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām” un likumā “Par aģitāciju radio un televīzijā pirms pašvaldību vēlēšanām”.

9. Prezidijs nolēma nodot Saimnieciskajai komisijai Revīzijas komisijas priekšsēdētāja P.Maksimova iesniegumu par papildu štata vienības piešķiršanu komisijai.

10. Pieņēma lēmumu par “Nolikuma par Saeimas Prezidija sēžu sasaukšanu norisi un pieņemto dokumentu noformēšanu” apstiprināšanu.

11. Pieņēma lēmumu par darba grupas izveidošanu, lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar kārtību, kāda piešķiramas un izmaksājamas kompensācijas Saeimas deputātiem.

12. Izskatīja deputāta A.Šlesera iesniegumu un attaisnoja viņa kavējumus Saeimas 24.un 31.janvāra sēdēs.

13. Apstiprināja komandējumus:

1) Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājam E.Inkēnam, komisijas locekļiem R.Pīkam, I.Birzniecei, M.Sprindžukam un komisijas konsultantam I.Solimam laikā no 2002.gada 27.februāra līdz 2.martam uz Briseli (Beļģija);

2) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas locekļiem G.Dambergam, S.Goldei, D.Staltam, J.Plineram, delegācijas sekretārei I.Sticenko un Saeimas autobāzes automašīnas vadītājam A.Rozickim 2002.gada 1.un 2.martā uz Lietuvu;

3) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas loceklim I.Burvim 2002.gada 4.un 5.martā uz Helsinkiem (Somija);

4) NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam A.Kiršteinam laikā no 2002.gada 3.marta līdz 7.martam uz Ženēvu (Šveice);

5) Saeimas deputātam N.Rudevičam laikā no 2002.gada 2.marta līdz 5.martam uz Parīzi (Francija). Prezidijs nolēma apmaksāt dienas naudu un apdrošināšanas izdevumus;

6) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas locekļiem H.Demakovai, A.Razminovičam, J.Gailim un Saeimas autobāzes automašīnas vadītājam A.Olševskim 2002.gada 1.un 2.martā uz Tallinu (Igaunija).

14. Pieņēma zināšanai Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja biedra A.Kiršteina pārskatu par piedalīšanos konferencē Parīzē šā gada 7.un 8.februārī.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

Par 2002. gada 28. februāra sēdi

 

1. Apstiprināja komandējumu Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam R.Ražukam laikā no 2002. gada 7. marta līdz 10. martam uz Luksemburgu.

2. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas locekļa I.Burvja komandējumu uz Helsinkiem (Somija) 2002. gada 4. un 5. martā.

3. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Rietumeiropas Savienības asamblejas Latvijas delegācijas vadītājas S.Dreimanes, delegācijas locekļa R.Labanovska un delegācijas sekretāra I.Aizstrauta komandējumu uz Madridi un Sevilju (Spānija) no 2002. gada 4. marta līdz 10. martam.

4. Pieņēma lēmumu par grozījumiem Saeimas Prezidija lēmumā par Starpparlamentu savienības Latvijas nacionālās grupas delegācijas vadītāja R.Pīka, delegācijas locekļu A.Bartaševiča, I.Ūdres, J.Bunkša un delegācijas sekretāres S.Pauras komandējumu uz Marakešu (Maroka) no 2002. gada 15. marta līdz 24. martam.

5. Pieņēma zināšanai Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja R.Ražuka pārskatu par komandējumu uz Maskavu šā gada 9.—12. februārī.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem

2002.gada 28.februārī pulksten 17.00

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2002. gada 28. februārī pulksten 17.00.

 

 

1. Dokuments, reģ. Nr.163. Deputātu A.Kalniņa, G.Freimaņa, J.Čevera, L.Bojāra, V.Lauska un V.Lāzo jautājums — Latvijas Republikas tieslietu ministrei Ingrīdai Labuckai:

Par lauksaimniecībā izmantojamās zemes
un meža zemes pārdošanas darījumiem ārvalstniekiem

Sakarā ar zemes tirgus aktivizēšanos un Latvijas gatavošanos iestājai Eiropas Savienībā lūdzam sniegt šādu informāciju:

1. Īpašumu platības (lauksaimniecībā izmantojamā zeme un meža zeme, sadalījums pa rajoniem un nopirkto zemju īpatsvars kopējā platībā, darījumu skaits), kuru īpašniekiem reģistrēta ārzemju adrese, tajā skaitā LR Uzņēmumu reģistrā reģistrētām statūtsabiedrībām, kuru pamatkapitālā vairāk nekā puse pieder ārvalstu fiziskajām un juridiskajām personām, laikā no 1997. gada 3. janvāra (pēc grozījumu stāšanās spēkā likumā “Par zemes privatizāciju lauku apvidos”) līdz 2002. gada 1. janvārim. Šādas informācijas sniegšana paredzēta ne retāk kā divas reizes gadā saskaņā ar minētā likuma 28. pantu “Darījumu subjekti” un 31. pantu “Informācijas publicēšana par noslēgtajiem darījumiem”.

2. Darījumu skaits, nopirktās lauksaimniecībā izmantojamās zemes un meža zemes platības un to izvietojums (ha) pa Latvijas Republikas rajoniem, kā arī lielākās iepirktās zemes platības vienam Latvijas pilsonim vai LR Uzņēmumu reģistrā reģistrētai statūtsabiedrībai (pirmās simts pēc zemes platībām), kuras pamatkapitālā vairāk nekā puse pieder Latvijas pilsoņiem, pašvaldībai vai valstij.

3. Vai likumdošanā ir iestrādātas normas, kas nodrošinātu lauksaimniecībā izmantojamās zemes un meža zemes pirkšanas neiespējamību īpašumā uz Latvijas pilsoņu (statūtsabiedrības) vārda ar nolūku, lai pēc iestāšanās Eiropas Savienībā to legalizētu uz patiesā īpašnieka — ārvalstnieka vārda?

Rīgā 2002. gada 25. februārī Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!