• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iesniegums Par likumprojektu "Grozījumi likumā "Par pašvaldībām"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2002., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par L.Gusevu

Vēl šajā numurā

07.03.2002., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iesniegums

Par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām””

(Saeimas dok. Nr.4188)

 

Saeimas Prezidijam

Augsti godājamie Saeimas Prezidija locekļi!

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šā gada 19. februāra sēdē izskatīja Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām”” (reģ. nr.1138, dok.nr. 4017) un pieņēma lēmumu neatbalstīt minēto likumprojektu virzīšanai Saeimā šādu apsvērumu dēļ:

1. Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 12. pantu galvojumu sniegšanu studējošajiem studiju kredīta un studējošo kredīta saņemšanai no kredītiestādēm pašvaldība var realizēt kā brīvprātīgu iniciatīvu, ja pašvaldības budžets to pieļauj, bet piedāvātais grozījums likuma “Par pašvaldībām” 15. pantā paredz aizstāt pašvaldību brīvprātīgo iniciatīvu ar obligātu pašvaldības pastāvīgo funkciju, neparedzot šīs funkcijas veikšanai papildu finansējumu.

Vienlaikus Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija atbalstīja Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par pašvaldību budžetiem”” (reģ.nr. 1143, dok. nr. 4022) virzīšanai Saeimā izskatīšanai pirmajā lasījumā un iesniedza Saeimai alternatīvu likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu””.

2. Attiecībā uz likumprojekta “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām”” 2. un 3. pantu komisija atzina, ka likumā noteiktā kārtība, kādā Ministru kabinets un pašvaldības saskaņo jautājumus, kas skar pašvaldību intereses, ir pietiekami reglamentēta un grozījumi likuma 86. pantā nav nepieciešami.

Cieņā, —

Valsts pārvaldes un pašvaldības  komisijas priekšsēdētājs Jānis Lagzdiņš

2002. gada 27. februārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!