• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Tiekoties ar Saldus rajona pašvaldībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2002., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59655

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.54

Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 7.septembra noteikumos Nr.315 "Augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas, glabāšanas un lietošanas noteikumi"

Vēl šajā numurā

07.03.2002., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Tiekoties ar Saldus rajona pašvaldībām

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 6.martā, Saldū tikās ar Saldus rajona pašvaldību vadītājiem, lai pārrunātu lauksaimniecības attīstību pašvaldībās, informātikas un infrastruktūras attīstību laukos, kā arī administratīvi teritoriālo reformu un nodarbinātības jautājumus Saldus rajonā.

Saldus rajona priekšsēdētāja Ausma Liepa uzsvēra, ka Saldus rajons nopietni strādā pie tā, lai izvērstu interneta tīklu rajonā un to varētu apgūt ne tikai pašvaldību iestādēs, bet arī visās skolās, kā arī internetam piekļūt būtu iespējams visiem Saldus rajona iedzīvotājiem.

Abas puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar lauku attīstību, meklējot veidus, kā paaugstināt cilvēku nodarbinātības iespējas arī citās jomās, ne tikai lauksaimniecībā. Kā viens no iespējamajiem veidiem, kā vairot darba vietu skaitu, tika minētas ārvalstu investīcijas un uzņēmēju piedāvājumi rajona iedzīvotājiem strādāt savos uzņēmumos. Saldus rajona pašvaldību vadītāji informēja prezidenti par to, kā rajonā ieplūst ārvalstu investīcijas un kā pašvaldību vadītāji rūpējas par veselīgas uzņēmējdarbības vides nodrošināšanu. Prezidente savukārt informēja pašvaldību vadītājus par otrdien notikušajām sarunām ar Ārvalstu investoru padomi, kurai viens no mērķiem ir veicināt dialogu starp valsts, pašvaldību iestādēm un investoriem.

Pašvaldību vadītāji izteica savu iedzīvotāju viedokli par administratīvi teritoriālo reformu, uzsverot gan ieguvumus, gan zaudējumus, ko tā nestu Latvijas lauku iedzīvotājiem.

Pārrunāta politiskā situācija Latvijā, gaidāmās Saeimas vēlēšanas, kā arī iniciatīva grozīt vēlēšanu likumu. Pašvaldību vadītāji ar izpratni uzklausīja prezidentes argumentus par nepieciešamību veicināt demokrātiska vēlēšanu likuma izveidošanu.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!