• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu sadarbību ceļā uz Eiropas Savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2002., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59699

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.03.2002., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu sadarbību ceļā uz Eiropas Savienību

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns vakar tikās ar Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Igaunijas Republikā Edgaru Skuju, Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Braienu Karlsonu, Somijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Kirsti Eskelinenu un Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Telmu Doranu.

Tikšanās laikā ar Latvijas vēstnieku Igaunijā E.Skuju pārrunātas abu valstu parlamentu un to Eiropas lietu komisiju sadarbības intensificēšanas iespējas. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka ļoti būtiski ir veicināt informācijas apmaiņu jautājumos, kas skar abu valstu virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā. Tikšanās laikā skarta arī Latvijas un Igaunijas pārstāvju darbība Eiropas Savienības Konventā un apsvērta iespēja izveidot neformālu grupu, kuras mērķis būtu līdzīgu pozīciju saskaņošana Konventā izskatāmajos jautājumos.

Tiekoties ar ASV vēstnieku Latvijā B.Karlsonu, spriests par veicamajiem pasākumiem korupcijas novēršanā un ASV iespējamo palīdzību Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veidošanā. B.Karlsons uzsvēra, ka ir svarīgi, lai jaunveidojamajai institūcijai būtu plašas pilnvaras un iespējas izmeklēt jebkuru korupcijas gadījumu, tai pašā laikā neradot tai nepieciešamību veikt lielu tehnisko darbu, tādu kā iedzīvotāju deklarāciju pārbaudi, jo ar to varētu nodarboties cita valsts iestāde. E.Inkēns un B.Karlsons pārrunāja arī iespēju izveidot sistēmu, kurā politiskās partijas saņemtu valsts atbalstu, tādējādi padarot tās neatkarīgas no iespējamajiem sponsoriem.

Savukārt sarunā ar Somijas vēstnieci Latvijā K.Eskelinenu pārrunāta Saeimas Eiropas Savienības informācijas centra darbība. Vēstniece iepazinās ar projektiem, kurus pašlaik īsteno Eiropas informācijas centrs. Viņa pauda ieinteresētību un gatavību finansiāli atbalstīt vairākas centra plānotās aktivitātes, kas varētu norisināties laikā pirms referenduma par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Viens no tādiem — karstā telefona projekts, kurš sāksies septembrī un kura laikā jebkurš Latvijas iedzīvotājs, izmantojot telefona vai elektroniskā pasta sakarus, varēs saņemt atbildes uz jautājumiem par Eiropas Savienību.

Ar Īrijas vēstnieci Latvijā T.Doranu E.Inkēns pārrunāja sarunu procesa norisi par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, akcentējot mūsu valstij problemātiskos jautājumu lokus. Spriests arī par jaunu ES direktīvu, kas attiecas uz tabakas akcīzi, kā arī par lauksaimniecības kvotām un Latvijas tiešajām iemaksām ES budžetā pirmajos gados pēc iestāšanās šajā organizācijā. E.Inkēns un T.Dorana pārsprieda ES Konventa darbību un iespējas izmantot Īrijas pieredzi ES strukturālo fondu saņemšanā un izlietošanā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!