• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras valstu padomes 11.ministru sesiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2002., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (4.03.2002. - 10.03.2002.)

Vēl šajā numurā

08.03.2002., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras valstu padomes 11.ministru sesiju

6.martā Krievijā, Svetlogorskā, noritēja Baltijas jūras valstu padomes 11.ministru sesija. Sesija notika BJVP 10.gadadienas ietvaros kā atskats uz paveikto un nākotnes prioritāšu apspriešana.

Ministru sesiju atklāja Krievijas premjers Mihails Kasjanovs. Apsveikuma uzrunas teica BJVP dibinātāji Dītrihs Genšers un Ufe Elemans-Jensens. Pēc apsveikuma uzrunām uzstājās ministri, uzaicinātie viesi un novērotājvalstu pārstāvji. Novērotājvalstis BJVP ir Francija, Itālija, Nīderlande, Lielbritānija, Ukraina, ASV un Slovākija.

Latvijas vārdā uzrunu teica ārlietu ministrs Indulis Bērziņš. Ārlietu ministrs pievērsa uzmanību BJVP lomai šajā reģionā kopumā, kā arī valsts un pašvaldību līmeņa sadarbībai reģionālajā kontekstā, īpaši pārrobežu sadarbības projektu īstenošanai. Ministrs pauda atbalstu Kaļiņingradas reģiona attīstībai un izteica Latvijas interesi sadarboties ar šo reģionu. I. Bērziņš pozitīvi novērtēja BJVP komisāres demokrātiskās attīstības jautājumos darbību demokrātijas un cilvēktiesību nostiprināšanā BJVP dalībvalstīs.

BJVP 11.ministru sesijas noslēgumā pieņemta deklarācija, kurā uzsvērta reģionālās sadarbības nozīme. Deklarācijā kā svarīgi sadarbības punkti atzīmēti cīņa pret organizēto noziedzību, Ziemeļu dimensijas darbības plāna attīstīšana, ekonomiskā sadarbība, īpaši Kaļiņingradas apgabala iesaistīšana pārrobežu ekonomiskajā sadarbībā, kā arī sadarbība demokrātijas attīstībā un izglītībā (īpaši Eirofakultātes darbība Kaļiņingradā), civilajā aizsardzībā un nemilitāro apdraudējumu novēršanā reģionā.

Baltijas jūras valstu padome ir izveidota 1992.gadā. BJVP dalībvalstis ir Dānija, Zviedrija, Norvēģija, Somija, Krievija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Vācija, Islande, kā arī pastāvīgi pārstāvēta Eiropas Komisija. Latvija ir BJVP dalībvalsts kopš šīs organizācijas izveidošanas.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!