• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par biznesam labvēlīgu vidi Jelgavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2002., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59709

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cukura nozares niansēm

Vēl šajā numurā

08.03.2002., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par biznesam labvēlīgu vidi Jelgavā

Jelgavas pilsēta pašlaik strādā pie pilsētas attīstības plāna tuvākajiem trim gadiem, un tas būs gatavs marta beigās. Pašreizējās pašvaldības nostāja ir strikta: Jelgava ir biznesa attīstību veicinoša pilsēta. Tā noteikti nav tā dēvētais Rīgas guļamrajons.

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš informēja, ka dome šobrīd gatavo to darbu un uzdevumu sarakstu, kuri būtu veicami tuvākajos trijos gados pilsētas attīstības labā.

“Pašvaldība strādās pie ražošanas un uzņēmējdarbības attīstības stimulēšanas pilsētā,” uzsvēra A. Rāviņš. Kā konkrētu piemēru pilsētas attieksmē pret uzņēmējiem viņš minēja to, ka jau šogad pilsēta paredzējusi īpašuma nodokļa atlaides tiem uzņēmumiem, kas šogad uzsāks strādāt Jelgavā un nodarbina ne mazāk par 30 darbinieku.

Tāpat pilsēta kopā ar uzņēmējiem darbosies sevis popularizēšanā. A. Rāviņš atgādināja, ka Jelgava ir bijusi Latvijas rūpniecības centrs, un jo īpaši mašīnbūves jomā. Pilsēta joprojām ir ieinteresēta atrast investorus gan RAF, gan Lauksaimniecības mašīnu rūpnīcai, gan citām ražošanas platībām.

Pašlaik Jelgavā aktīvi darbojas ap 900 dažādu uzņēmumu, lai gan lielākā daļa ir mazie uzņēmumi. Tie tomēr nespēj nodrošināt darbu visiem pilsētas iedzīvotājiem. Šobrīd aptuveni 12 tūkstošu jelgavnieku ik dienu brauc strādāt uz Rīgu.

 

“DIENAS BIZNESS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!