• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas pilsētas budžeta izpildi februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2002., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59887

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemes gabalu nodošanu īpašumā bijušajiem zemes īpašniekiem

Vēl šajā numurā

13.03.2002., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas pilsētas budžeta izpildi februārī

Pēc Rīgas domes Finansu departamenta operatīvajiem datiem, Rīgas pilsētas pamatbudžetā līdz 1. martam ieskaitīti ieņēmumi 25,8 miljoni latu.

Tiešajos nodokļos gada pirmajos divos mēnešos iekasēti 17,9 miljoni latu, kas ievērojami, t.i., par 1,19 miljoniem latu, pārsniedz 2001. gada tā paša perioda ieņēmumus.

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumos (71,6% apmērā, kas paliek pašvaldības rīcībā) līdz 1. martam iekasēti 15,2 miljoni latu, kas ir par 1,9 miljoniem latu vairāk nekā pērn šajā periodā.

Nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi par zemi, ēkām un būvēm ir 2,4 miljoni latu, no tiem februārī iekasēti 2 miljoni latu.

No valsts budžeta saņemta 4,8 miljonu latu mērķdotācija izglītības, kultūras pasākumiem un investīcijām.

Rīgas pilsēta gada divos pirmajos mēnešos veikusi maksājumus pašvaldību finansu izlīdzināšanas fondā citu pašvaldību dotēšanai 3,4 miljonu latu vērtībā; 2002. gadā kopumā no Rīgas budžeta šim mērķim vajadzēs pārskaitīt 21 miljonu latu.

Valsts speciālajā veselības aprūpes budžetā līdz 1. martam pārskaitīti 5,9 miljoni latu.

Rīgas pilsētas apgaismošanas sistēmas uzturēšanai šā gada pirmajos divos mēnešos piešķirti 474 tūkstoši latu, ielu un ceļu uzturēšanai — 662 tūkstoši latu, tiltu, satiksmes pārvadu uzturēšanai — 213 tūkstoši latu.

Pilsētas sabiedriskā transporta uzņēmumiem pārskaitīta dotācija 802 tūkstoši latu, tajā skaitā autobusu parkam “Imanta” — 288 tūkstoši latu, autobusu parkam “Tālava” — 214 tūkstoši latu, Tramvaju un trolejbusu pārvaldei — 300 tūkstoši latu.

Rīgas pilsētas speciālā budžeta ieņēmumu izpilde no 1. janvāra līdz 1. martam ir 2,6 miljoni latu, kas pārsniedz iepriekšējā gada līmeni par 40 tūkstošiem latu.

Dotācijā pašvaldību autoceļu (ielu) uzturēšanai, remontam un būvniecībai no Autoceļu fonda saņemti 725 tūkstoši latu, no tiem 404 tūkstoši latu ir parāds par iepriekšējo gadu; pasažieru regulāriem pārvadājumiem ar autobusiem no valsts budžeta saņemta mērķdotācija 26 tūkstoši latu.

2002. gada februārī investīciju projekti no pilsētas budžeta finansēti par 2,63 miljoniem latu.

Izglītības projektu finansēšanai (Rīgas valsts 1. ģimnāzijas renovācijas darbiem, Rīgas 49. vidusskolas sporta kompleksa celtniecībai, Teikas vidusskolas rekonstrukcijai, Mežciema pamatskolas celtniecībai, Āgenskalna ģimnāzijas Āgenskalna ielā 21 jaunā korpusa celtniecībai un vecās ēkas rekonstrukcijai, kā arī Rīgas Lietuviešu vidusskolas ēkas Prūšu ielā 40a rekonstrukcijai) februārī izlietoti 255,30 tūkstoši latu.

Veselības aizsardzības projekti finansēti par 66,43 tūkstošiem latu, tai skaitā apmaksājot medicīniskās aparatūras iegādi Rīgas 1. slimnīcai, P.Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcai un Rīgas Hematoloģijas centram.

Savukārt sociālās sfēras objektos februārī ieguldīti 21,02 tūkstoši latu, veicot sociālās palīdzības dienestu telpu remontus, uzstādot ūdensskaitītājus maznodrošināto iedzīvotāju dzīvokļos un izstrādājot bērnu uzturēšanas iestāžu rekonstrukcijas projektus.

Dzīvokļu un komunālās saimniecības objektos ieguldīti 95,42 tūkstoši latu, apmaksājot pilsētas dzīvojamā fonda jumtu remontus un siltummezglu modernizāciju Rīgas skolās un bērnudārzos.

Par darbiem satiksmes infrastruktūras objektos februārī izlietoti 666,50 tūkstoši latu, sabiedriskā transporta jomā izlietoti 982,48 tūkstoši latu, finansējot tramvaju vagonu rekonstrukciju un jaunu autobusu iegādi.

Vides aizsardzības projekti finansēti par 158,8 tūkstošiem latu, savukārt kultūras jomas projektiem izlietoti 303,13 tūkstoši latu.

Raimonds Krūmiņš, Rīgas domes Finansu departamenta direktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!