• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ukrainas sadarbību ekonomikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2002., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59889

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta vizītēm Lielbritānijā, Spānijā un Beļģijā

Vēl šajā numurā

13.03.2002., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ukrainas sadarbību ekonomikā

No 12. līdz 14. martam Latvijā viesojas Ukrainas delegācija, lai 13. martā piedalītos Latvijas un Ukrainas starpvaldību komisijas 5. sēdē par tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības jautājumiem un Latvijas un Ukrainas brīvās tirdzniecības līguma apvienotās komitejas sēdē.

Latvijas pusi sarunās pārstāvēs delegācijas vadītājs Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs K.Gerhards, EM Ārējās tirdzniecības departamenta direktores vietnieks A.Gulbis un EM valsts sekretāra vietniece Z.Liepiņa, kā arī pārstāvji no Aizsardzības, Izglītības un zinātnes, Ārlietu, Zemkopības, Labklājības un Finansu ministrijas un Latvijas Bankas. Ukrainas puses komisijas vadītājs ir Ukrainas Ekonomikas un Eiropas integrācijas jautājumu ministrijas valsts sekretārs Vladimirs Peršins, komisiju pārstāvēs vairāki pārstāvji no Ukrainas Ekonomikas un Eiropas integrācijas jautājumu ministrijas, kā arī no Veselības aizsardzības, Agrārās politikas, Tieslietu, Finansu, Izglītības un zinātnes ministrijas.

Starpvaldību komisijas 5. sēdē Latvijas un Ukrainas puses delegāti spriedīs par Latvijas un Ukrainas divpusējo tirdzniecību un ekonomisko sadarbību, sadarbību būvniecības, ēku un būvju energoefektivitātes un energoaudita, kā arī mājokļu apsaimniekošanas jautājumos. 5. sēdes laikā notiks arī informācijas apmaiņa par Latvijas un Ukrainas līguma par sadarbību sociālās drošības jomā realizācijas gaitu, kā arī tiks apspriests jautājums par Latvijas valdības un Ukrainas valdības līgumprojekta par savstarpējo izglītības, zinātnisko grādu un zinātnisko nosaukumu atzīšanu izstrādāšanas iespēju, tiks pārspriesta Latvijas un Ukrainas 4. starpvaldību komisijas sēdes protokola izpilde.

13. martā notiks arī Latvijas un Ukrainas brīvās tirdzniecības līguma apvienotās komitejas sēde, kuras ietvaros runās par izmaiņām muitas nodokļos un preču klasifikācijā, tiks pārspriesta administratīvās sadarbības uzlabošana un brīvās tirdzniecības līguma realizācija, kā arī notiks sarunas par tālāko līguma izpildes gaitu saskaņā ar Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā.

Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Ukrainu 2001.gadā sasniedza 52,1 miljonu latu (1,5% no apgrozījuma kopapjoma) — Latvija uz Ukrainu eksportēja preces par 20,9 miljoniem latu (1,7% no kopējā eksporta), bet importēja no Ukrainas preses par 31,2 miljoniem latu (1,4% no kopējā importa). 2001.gadā eksporta ziņā Ukraina bija 15.vietā, importa — 18.vietā. Svarīgākās preces eksportā uz Ukrainu 2001. gadā bija tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi (24,5%), mašīnas, mehānismi un elektriskās iekārtas (20,9%), kā arī ķīmiskās rūpniecības un saskarnozaru produkcija (17,8%), bet svarīgākās preces importā no Ukrainas 2001.gadā bija metāli un to izstrādājumi (29,6%), kā arī ķīmiskās rūpniecības un saskarnozaru produkcija (25,6%).

EM Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!