• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta vizītēm Lielbritānijā, Spānijā un Beļģijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2002., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59892

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sarunām ar Ārvalstu investoru padomi

Vēl šajā numurā

13.03.2002., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta vizītēm Lielbritānijā, Spānijā un Beļģijā

Šodien, 13. martā, sākas Ministru prezidenta Andra Bērziņa darba vizīte Lielbritānijā. Londonā A. Bērziņš ieradās jau vakar. Šodien Latvijas valdības vadītājam paredzēta tikšanās ar Britu rūpniecības konfederācijas (Confederation of British Industries) ģenerālsekretāru Digbiju Džounsu (Mr. Digby Jones). A.Bērziņš piedalīsies arī oficiālās vakariņās, ko rīko Eiropas Ekonomikas un finansu centrs kopā ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku (ERAB).

Rīt, 14. martā, mūsu valdības vadītājs Londonā uzstāsies konferencē «Eiropas Savienības paplašināšanās: iespējas un izredzes», ko rīko Eiropas Ekonomikas un finansu centrs un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. Pēc tam A.Bērziņš kopā ar citu Eiropas Savienības (ES) kandidātvalstu un dalībvalstu valdību vadītājiem piedalīsies pusdienās, ko rīkos ERAB prezidents Žans Lemjērs. Paredzēta arī trīs Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes premjerministru Toniju Blēru, kurš informēs par Lielbritānijas aktivitātēm pretterorisma pasākumos, apspriedīs ES Lisabonas stratēģiju Barselonas sanāksmes kontekstā un kandidātvalstu iespējas šīs stratēģijas realizēšanā, kā arī informēs par NATO un Krievijas attiecībām.

Piektdien, 15. martā, Ministru prezidents turpinās darba vizīti Spānijā, kur kopā ar ekonomikas ministru Aigaru Kalvīti piedalīsies ES Padomes darbā. Uz Barselonu A.Bērziņš dosies pēc ES prezidējošās valsts — Spānijas — premjerministra Hosē Marijas Asnara ielūguma. ES dalībvalstu un kandidātvalstu ministru prezidenti pārrunās ES konkurētspējas palielināšanu globalizācijas procesu ietekmē jeb tā saukto Lisabonas stratēģiju. Tās sasniegšanai izvirzīti vairāki mērķi, arī Eiropas transporta tīklu nostiprināšana, elektroenerģijas un gāzes tirgus liberalizācija, finansu tirgu pārveide un darba tirgus elastība. Barselonā A.Bērziņš piedalīsies arī Spānijas karaļa un karalienes rīkotajās pusdienās.

Pirmdien, 18.martā, Ministru prezidents Andris Bērziņš būs darba vizītē NATO mītnē Briselē, kur kopā ar aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski piedalīsies ikgadējā sēdē, lai rezumētu Latvijas veikumu, pildot Rīcības plānu dalībai NATO. A.Bērziņš un Ģ.V.Kristovskis uzstāsies ar īsu ziņojumu par Latvijas sasniegto, kā arī atbildēs uz NATO dalībvalstu vēstnieku jautājumiem.

Ministru prezidenta trīs darba vizīšu programma liecina, ka turpmākās piecas dienas būs visai nozīmīgas Latvijas ārpolitikas stratēģisko mērķu īstenošanā — iestāties ES un NATO.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!