• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzturēšanās atļauju izsniegšanas kārtību un izbraukšanas rīkojuma izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.1993., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.255

Par amatiem, uz kuriem neattiecas Latvijas Republikas likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" 5. panta 2. punktā noteiktie ierobežojumi privatizācijas sertifikātu piešķiršanā

Vēl šajā numurā

25.05.1993., Nr. 29

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru Padome

Veids: lēmums

Numurs: 253

Pieņemts: 19.05.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 253

Par uzturēšanās atļauju izsniegšanas kārtību un izbraukšanas rīkojuma izpildi

Saskaņā ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1992. gada 10. jūnija lēmumu "Par Latvijas Republikas likuma "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā" spēkā stāšanās kārtību" Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt pievienoto Nolikumu par termiņuzturēšanās atļaujas un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas izsniegšanas kārtību.

2. Apstiprināt pievienoto Nolikumu par izbraukšanas rīkojuma izpildi.

3. Apstiprināt pievienoto Iesnieguma uzturēšanās atļaujas saņemšanai paraugu.

4. Apstiprināt pievienoto Uzturēšanās atļauju un ar to izsniegšanu saistīto pakalpojumu pagaidu cenrādi.

5. Noteikt, ka visi ieņēmumi no ārvalstnieku un bezvalstnieku maksājumiem par uzturēšanās atļauju izsniegšanu ieskaitāmi valsts budžetā.

6. Pilsonības un imigrācijas departamentam, Iekšlietu ministrijai un Finansu ministrijai līdz 1993. gada 25. maijam iesniegt izskatīšanai Latvijas Republikas Ministru Padomē ar attiecīgajām valsts pārvaldes institūcijām saskaņotus aprēķinus par papildu budžeta līdzekļu piešķiršanu Iekšlietu ministrijai un Pilsonības un imigrācijas departamentam uzturēšanās atļauju un iesnieguma veidlapu izgatavošanai, uzturēšanās atļauju izsniegšanas organizēšanai un izbraukšanas rīkojuma izpildes nodrošināšanai.

7. Pilsonības un imigrācijas departamentam un Labklājības ministrijai līdz 1993. gada 1. jūnijam iesniegt izskatīšanai Latvijas Republikas Ministru Padomē:

7.1. Latvijas Republikas tautsaimniecībā nepieciešamo specialitāšu sarakstu, atbilstoši kuram personas ar Latvijai sevišķi nepieciešamu specialitāti vai īpaši augstu kvalifikāciju var saņemt pastāvīgās uzturēšanās atļaujas;

7.2. Kārtību, kādā apstiprināmi darba izsaukumi.

8. Labklājības ministrijai, pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā" 35. pantu, līdz 1993. gada 25. maijam apstiprināt veselības traucējumu un slimību sarakstu, atbilstoši kuram personām ar šajā sarakstā minētajām slimībām vai veselības traucējumiem uzturēšanās atļaujas Latvijas Republikā netiek izsniegtas.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valsis ministrs J. DINEVIČS

Rīgā 1993. gada 19. maijā

APSTIPRINĀTS
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1993. gada 19. maija lēmumu Nr. 253

 

NOLIKUMS
par termiņuzturēšanās atļaujas un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas izsniegšanas kārtību

Nolikums par termiņuzturēšanās atļaujas un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas izsniegšanas kārtību (turpmāk tekstā — "nolikums") izstrādāts saskaņā ar Latvijas Republikas likumu "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republika" (turpmāk tekstā — "likums") un Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1992. gada 10. jūnija lēmumu "Par Latvijas Republikas likuma "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā" spēkā stāšanās kārtību" (turpmāk tekstā — "lēmums").

1. Vispārīgie noteikumi

1. Saskaņā ar šo nolikumu uzturēšanās atļaujas jāsaņem visiem ārvalstniekiem un bezvalstniekiem, kuri Latvijas Republikā veļas uzturēties ilgāk par trim mēnešiem.

Šis noteikums neattiecas uz tiem ārvalstniekiem un bezvalstniekiem, kuri pastāvīgu pierakstu Latvijas Republikā ieguvuši līdz 1992. gada 1. jūlijam.

2. Termiņuzturēšanās atļauja un pastāvīgās uzturēšanās atļauja tiek izsniegta uz noteikta parauga iesnieguma pamata.

3. Iesniegums uzturēšanās atļaujas saņemšanai iesniedzams Latvijas Republikas diplomātiskajās pārstāvniecībās vai konsulārajās iestādēs ārvalstīs, kuras dokumentus nosūta Latvijas Republikas Pilsonības un imigrācijas departamentam (turpmāk tekstā — "departaments"). Ārvalstnieki un bezvalstnieki, kuri uzturas Latvijas Republikā ar Latvijā derīgu vīzu, kā arī ar termiņuzturēšanās atļauju, var ne vēlāk kā mēnesi pirms uzturēšanas termiņa beigām iesniegt departamentā dokumentus jaunas termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai vai pagarināšanai, kā arī pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanai.

4. Iesniegumam par termiņuzturēšanās atļaujas vai pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanu pievienojami šādi dokumenti:

4.1. Latvijas Republikā atzīts derīgs ceļošanas dokuments (izņemot šī nolikuma 10. punktā minētajos gadījumos);

4.2. izsaukums, ja tas nepieciešams saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem likumiem;

4.3. divas fotogrāfijas 3,5X4,5 cm;

4.4. noteikta parauga medicīnas izziņa;

4.5. pilsonības valsts vai mītnes valsts kompetentu iestāžu izziņa par to, vai ir sodāmība;

4.6. bijušās PSRS pilsoņiem, kuriem vēl nav attiecīgās valsts ārzemju pases, — viņu piederības valsts izdots vai atzīts pilsonību apliecinošs dokuments;

4.7. attiecīgās uzturēšanās atļaujas piešķiršanai nepieciešamie dokumenti saskaņā ar šo nolikumu.

II. Termiņuzturēšanās atļaujas un pastāvīgas uzturēšanās atļaujas izsniegšanas kārtība

5. Termiņuzturēšanās atļauju ārvalstnieks vai bezvalstnieks var saņemt, ja viņa ierašanās mērķis Latvijas Republikā ir:

5.1. privāts apciemojums;

5.2. ārstēšanas;

5.3. darba līgums;

5.4. mācības;

5.5. zinātniskais darbs;

5.6. komercdarbība;

5.7. ierašanās uz dzīvi pie laulātā — Latvijas Republikas pilsoņa;

5.8. ierašanās uz dzīvi pie laulātā — ārvalstnieka vai bezvalstnieka — kuram ir termiņuzturēšanās atļauja vai pastāvīgās uzturēšanās atļauja Latvijas Republikā;

5.9. Latvijas Republikas likumos paredzētos citos gadījumos.

6. Visos šī nolikuma 5. punktā minētajos gadījumos ir nepieciešams izsaukums, kuru var dot Latvijas Republikas pilsonis, Latvijas Republikā reģistrēta juridiskā persona, kā arī ārvalstnieks un bezvalstnieks, kuram ir pastāvīgā uzturēšanās atļauja Latvijas Republikā.

Šī nolikuma 5.3. punktā minētajā gadījumā izsaukumi jāapstiprina Latvijas Republikas Labklājības ministrijas Nodarbinātības valsts dienestam (turpmāk tekstā — "dienests").

7. Ārvalstniekam vai bezvalstniekam var izsniegt termiņuzturēšanās atļauju ar tiesībām strādāt Latvijas Republikā tikai 5.3., 5.4., 5.5., 5.6., 5.7. un 5. 8. punktā paredzētajos gadījumos.

8. Ģimenes locekļiem, kas ieceļo kopā ar personām, kuru ierašanas mērķis Latvijas Republikā minēts šī nolikuma 5. punktā, termiņuzturēšanas atļauju izsniedz uz tādu pašu laiku kā minētajām personām, viņus pielīdzina tai pašai personu kategorijai, un katra ģimenes locekļa vārdam un uzvārdam jābūt minētam izsaukumā.

9. Papildus šī nolikuma 4. punktā minētajiem dokumentiem iesniedzami šādi dokumenti:

9.1. ja persona ieceļo ārstēšanās nolūkā, — medicīnisko aprūpi garantējoši dokumenti (samaksāta kvīts, garantijas vēstule, attiecīgs līgums);

9.2. ja persona ieceļo sakarā ar darba līgumu, — specialitāti un kvalifikāciju apliecinoši dokumenti un darba līguma noraksts;

9.3. ja persona ieceļo, lai turpinātu mācības, — mācību maksas nokārtošanu apliecinoši dokumenti (samaksāta kvīts, garantijas vēstule, attiecīgs līgums);

apmaiņas braucienā sakarā ar mācībām vai zinātnisko pētījumu nolūkā — attiecīgā apmaiņas līguma noraksts;

9.4. ja persona ieceļo komercdarbības nolūkā:

— Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra izziņa par ieguldīto kapitālu Latvijas Republikā reģistrētajā uzņēmumā,

— uzņēmuma reģistrācijas apliecības noraksts,

— uzņēmuma statūti;

9.5. ja persona ierodas uz dzīvi pie laulātā — Latvijas Republikas pilsoņa — vai pie laulātā — ārvalstnieka vai bezvalstnieka—kuram ir termiņuzturēšanās atļauja vai pastāvīgās uzturēšanās atļauja Latvijas Republikā, — laulības reģistrācijas apliecība un dokumenti, kas apliecina šī nolikuma 24. punktā minēto uzturēšanās atļaujas saņemšanas prioritātes kārtību, kurus ārvalstnieks vai bezvalstnieks vēlas uzrādīt, lai pamatotu ieceļošanu Latvijas Republikā.

10. Ārvalstniekiem vai bezvalstniekiem, kuri līdz 1992. gada 1. jūlijam uzturējās Latvijas Republikā bez pastāvīga pieraksta, termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai jāiesniedz departamentā šādi dokumenti:

1) vienota parauga iesniegums;

2) Latvijas Republikā atzīts ceļošanas dokuments vai bijušās PSRS iekšzemes pase;

3) trīs fotogrāfijas 3,4X4,5 cm;

4) nepilngadīgām personām, ja tām nav ceļošanas dokumenta,— dzimšanas apliecība;

10.1. personām, kuras pierakstītas uz mācību laiku, jāiesniedz mācību iestādes apstiprinājums (pēc noteikta parauga) par mācību maksas nokārtošanu un par mācību laiku Latvijas Republikā;

10.2. personām, kuras pierakstītas uz darba laiku, uzņēmumu kopmītnēs vai dienesta dzīvokļos vai citur:

1) uzņēmuma apstiprinājums, ka persona strādā attiecīgajā uzņēmuma,

2) dienesta apstiprināts darba līguma noraksts, ja Šis līgums noslēgts uz laiku ne mazāku par vienu gadu,

3) šajā punktā minētajām personām, kuras ieceļojušas Latvijā un pierakstītas republikā pēc 1989. gada 14. februāra, — rajona (Rīgā — rajona vai priekšpilsētas) pašvaldības izdots apliecinājums, ka tās pierakstītas saskaņā ar republikas Ministru Padomes, 1989. gada 14. februāra lēmuma Nr. 46 "Par pasākumiem iedzīvotāju skaita nepamatota mehāniska pieauguma pārtraukšanai un migrācijas procesu regulēšanai Latvijas Padomju Sociālistiskajā Republikā" 2. punkta nosacījumiem;

10.3. personām, kuras pie Latvijas Republikā dzīvojoša laulātā pierakstītas uz laiku:

1) notariāli apstiprināts laulības apliecības noraksts,

2) Latvijas Republikā pastāvīgi pierakstīta laulātā pases kopija,

3) izziņa no dzīvesvietas;

10.4. personām, kurām ir pagaidu pieraksts Latvijas Republikā Šajā punktā nenorādītos gadījumos, — dokumenti, kas apliecina pagaidu uzturēšanās iemeslus.

11. Lai persona saņemtu pastāvīgās uzturēšanās atļauju, departamentā papildus jāiesniedz dokumenti, kas apliecina piederību pie likuma 23. pantā minētās attiecīgās personu kategorijas, kura var pretendēt uz pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanu, kā arī dokuments, kas apliecina, ka saņemts ieceļošanai nepieciešamais minimālais punktu skaits atbilstoši šī nolikuma 25. punktam.

III. Iesniegumu izskatīšanas kārtība

12. Iesniegumu termiņuzturēšanas atļaujas saņemšanai departaments izskata viena mēneša laikā no visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas brīža.

13. Iesniegumu pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanai departaments izskata trīs mēnešu laikā no visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas brīža.

14. Departaments pieprasa papildu informāciju no ieceļotāja, tā pavalstniecības vai mītnes valsts vai Latvijas Republikas institūcijām, ja iesniegtie dokumenti pietiekami neapstiprina ieceļošanas nepieciešamību.

15. Ja nepieciešams iegūt papildu informāciju, departaments dokumentu izskatīšanas termiņu pagarina un informē par to dokumentu iesniedzēju.

16. Ja pieņemts lēmums izsniegt uzturēšanās atļauju:

16.1. departaments izsūta uzturēšanās atļaujas apstiprinājumu Latvijas Republikas diplomātiskajai pārstāvniecībai vai konsulārajai iestādei tajā ārvalstī, kurā iesniegti dokumenti, un tā uzturēšanās atļaujas pieprasītājam izsniedz vienreizēju privātu vīzu vai daudzkārtēju privātu vīzu.

Pēc ieceļošanas Latvijā ārvalstniekam vai bezvalstniekam septiņu dienu laikā jāierodas departamenta rajona (Rīgā — rajona vai priekšpilsētas) nodaļa, kuras teritorijā atrodas ārvalstnieka vai bezvalstnieka paredzamā uzturēšanās vieta. Departaments, pamatojoties uz uzturēšanās atļaujas apstiprinājumu, aizpilda Latvijas Republikas Iedzīvotāju reģistra veidlapu un izsniedz uzturēšanās atļauju;

16.2. ārvalstniekam vai bezvalstniekam, kurš jau uzturas Latvijas Republikā, uzturēšanās atļauju izsniedz departamenta rajona (Rīgā — rajona vai priekšpilsētas) nodaļā.

17. Personai, kura saņēmusi termiņuzturēšanās atļauju uz laiku, ilgāku par vienu gadu, vai pastāvīgās uzturēšanās atļauju, tā jāreģistrē attiecīgajā departamenta rajona (Rīgā — rajona vai priekšpilsētas) nodaļā 15 dienu laikā no brīža, kad notecējis viena gada termiņš kopš iepriekšējās reģistrācijas.

18. Ja uzturēšanās atļaujas pieprasītājam tiek dots atteikums, departaments viņam izsniedz motivētu pamatojumu par atteikuma iemesliem.

19. Ja ārvalstnieks vai bezvalstnieks saņem atteikumu, viņam desmit dienu laikā no atteikuma saņemšanas brīža ir tiesības to pārsūdzēt departamenta direktoram.

20. Departamenta direktors pārsūdzību izskata viena mēneša laikā.

21. Ja persona pieprasījusi termiņuzturēšanās atļauju Latvijas Republikas diplomātiskajā pārstāvniecībā vai konsulārajā iestādē ārvalstī, departamenta direktora atzinums ir galīgs.

22. Ja izsauktā persona likumīgi uzturas Latvijas Republikā un ir saņēmusi atteikumu pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanai, tā var departamenta direktora lēmumu pārsūdzēt tiesā.

23. Ārvalstnieku vai bezvalstnieku iesniegumi, kuros izteikta vēlēšanās ieceļot Latvijas Republikā uz pastāvīgu dzīvi vai saņemt termiņuzturēšanās atļauju, kas var būt par pamatu pastāvīgas uzturēšanās atļaujas saņemšanai, jāizskata, izmantojot departamentā apstiprināto punktu sistēmu atbilstoši uzturēšanas atļaujas saņemšanas prioritātes kārtībai.

24. Uzturēšanās atļaujas saņemšanas prioritātes kārtība ir šāda: 24.1. latviskas izcelsmes personas, kuras nav Latvijas Republikas pilsoņi vai to pēcnācēji un kuras ieceļo uz pastāvīgu dzīvi Latvijas Republikā;

24.2. laulātais un viņa nepilngadīgie bērni, kuri ieceļo pie otra laulāta Latvijas Republikas pilsoņa;

24.3. ārvalstnieks vai bezvalstnieks, kurš Latvijas Republikas tautsaimniecība ieguldījis kapitālu vismaz viena miljona ASV dolāru vērtībā un vēlas pastāvīgi dzīvot Latvijā;

24.4. personas, kurām saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru Padomes apstiprināto tautsaimniecībā nepieciešamo specialitāšu sarakstu īr Latvijai sevišķi nepieciešama specialitāte vai īpaši augsta kvalifikācija, ja viņām ir izsaukums, kuru vizējis attiecīgās nozares ministrs;

24.5. ārvalstnieki un bezvalstnieki bāreņi, kuriem nav tiesību uz Latvijas Republikas pilsonību un kurus adoptējušas pastāvīgo uzturēšanas atļauju saņēmušas personas;

24.6. laulātais un viņa nepilngadīgie bērni, kuri ieceļo pie pastāvīgo uzturēšanās atļauju saņēmušā laulātā saskaņā ar likuma 26. panta noteikumiem.

25. Uzturēšanās atļaujas saņemšanai departaments saskaņā ar likuma 2. pantu katra finansu gada sākumā nosaka nepieciešamo minimālo punktu skaitu katrai šī nolikuma 24. punktā minētajai personu kategorijai.

Latvijas Republikas valsis ministrs J. DINEVIČS




APSTIPRINĀTS
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1993. gada 19. maija lēmumu Nr. 253

NOLIKUMS
par izbraukšanas rīkojuma izpildi

1. Pamatojoties uz Latvijas Republikas likumiem, ārvalstniekiem un bezvalstniekiem (turpmāk teksta — "persona"), kuri Latvijas Republika uzturas bez likumīga pamata, tiek izdots Latvijas Republikas Pilsonības un imigrācijas departamenta (turpmāk tekstā — "departaments") izbraukšanas rīkojums.

2. Izbraukšanas rīkojums ir noteikta parauga dokuments (pielikums), kuru izdod departamenta direktors vai tā pilnvarota amatpersona.

3. Personai, kuras uzturēšanās vieta ir zināma, izbraukšanas rīkojumu izsniedz departaments.

4. Ja personas uzturēšanās vieta nav zināma, departaments sadarbībā ar Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Policijas departamentu (turpmāk teksta — "policija") veic pasākumus izbraukšanas rīkojuma izsniegšanai.

5. Persona, saņemot izbraukšanas rīkojumu, parakstās, ka septiņu dienu laikā atstās Latvijas Republikas teritoriju, un norāda valsti, uz kuru tā izbrauks. Šīs personas ceļošanas dokumenta vai personu apliecinošā dokumentā departaments izdara atzīmi spiedoga veidā par to, ka šī persona ir izraidīta no Latvijas Republikas.

Personai, kura saņēmusi izbraukšanas rīkojumu, tas jāizpilda saskaņa ar Latvijas Republikas likumu "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā".

6. Personai, kurai ir izdots izbraukšanas rīkojums, ir tiesības likumos noteiktajā kārtībā iesniegt departamenta direktoram pierādījumus, lai apstrīdētu saņemtā rīkojuma pamatotību, vai iesniegt pamatotu lūgumu par izceļošanas termiņa atlikšanu. Līdz iesniegto pierādījumu vai lūguma izskatīšanai izbraukšanas termiņa darbības laiku aptur.

Departamenta direktors vai tā pilnvarota amatpersona piecu dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas dod galīgo lēmumu par izsniegtā izbraukšanas rīkojuma pamatotību.

7. Departaments sadarbībā ar citām valsts un pašvaldību institūcijām kontrolē, vai persona, kura saņēmusi izbraukšanas rīkojumu, labprātīgi un par saviem līdzekļiem septiņu dienu laikā atstāj Latvijas Republikas teritoriju.

8. Ja persona, kura saņēmusi izbraukšanas rīkojumu, septiņu dienu laikā nav labprātīgi atstājusi Latvijas Republikas teritoriju, policija veic izbraukšanas rīkojuma izpildi piespiedu kārtā.

Minēto personu likumā paredzētajos gadījumos var aizturēt administratīvā kārtā.

9. Policija veic šī nolikuma 8. punktā minētās personas izraidīšanu piespiedu kārtā uz:

9.1. tās pavalstniecības valsti vai pastāvīgās mītnes valsti;

9.2. valsti, no kuras šī persona ir ieradusies Latvijā;

9.3. trešo valsti, kas izteikusi piekrišanu to pieņemt.

Departaments policijai izsniedz izbraukšanas rīkojuma kopiju ar atzīmi, ka attiecīgā persona izraidāma piespiedu kārtā, kā arī noskaidro, uz kuru valsti persona izraidāma (ja nepieciešams, sazinoties ar Ārlietu ministriju) un informē par to policiju.

10. Ja personas izraidīšanas izpildei nepieciešams gaisa transports (izņemot gadījumu, kad persona izraidāma piespiedu kārtā uz kādu no pierobežas valstīm), policija šo personu ievieto attiecīgā reisa lidmašīnā.

11. Personas, kuras izraida piespiedu kārtā uz pierobežas valstīm, policija nogādā ar attiecīgo transporta veidu līdz tuvākajam valsts robežas pārejas punktam un nodod Latvijas Republikas Robežapsardzības dienestam, kurš šo personu izbraukšanas rīkojuma atzīmē robežas šķērsošanas datumu.

12. Iekšlietu ministrija sniedz departamentam informāciju par personām, kuras izdarījušas pārkāpumus, par kuriem Latvijas Republikas likumdošanas aktos noteiktajā kārtībā ir paredzēta atbildība un piemērojams izbraukšanas rīkojums, kā arī paziņo par šo personu lietu izskatīšanas rezultātiem.

13. Ja izbraukšanas rīkojums tiek atcelts vai grozīts, departaments par to nekavējoties paziņo policijai.

14. Persona, kura aizturēta, pamatojoties uz Nolikuma par Latvijas Republikas ieceļošanas vīzām un to izsniegšanas kārtību (apstiprināts ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1993. gada 19. februāra lēmumu Nr. 90 "Par Latvijas Republikas ieceļošanas vīzu izsniegšanas kārtību un valsts robežu šķērsojošo kontroli") 52. punkta otro daļu, nododama Latvijas Republikas Robežapsardzības dienestam, kas nekavējoties nodrošina minētās personas izraidīšanu no Latvijas Republikas bez izbraukšanas rīkojuma noformēšanas.

Latvijas Republikas valsis ministrs J. DINEVIČS

X. Valodas

Norādiet pakāpi, kādā Jūs protat latviešu valodu un katru no Jūsu minētajām valodām

Jūs protat

  Pilnībā Pietiekami sociālajiem kontaktiem Nepieciešamo minimumu Neprotu Jūsu dzimtā valoda
Latviešu          
           
           

XI. Nodarbinātība

1. Visas Jūsu darbavietas (norādiet arī visus tos periodus, kad neesat strādājis(-usi) algotu darbu).

____________________________________________________________________________
No/līdz (datums) Darba devējs un tā adrese Nodarbinātības veids (profesija)*

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

Ja nodarbinātībā bijuši pārtraukumi, norādiet to iemeslus

Vai Jums ir savs uzņēmums    
Raksturojiet to        
Vai Jūs vēlaties strādāt Latvija?    
Ja atbildat apstiprinoši:        
a) darba devēja nosaukums        
darba devēja adrese, tālrunis        
nodarbinātības veids        
atalgojums        
b) gatavojaties sākt uzņēmējdarbību (raksturojiet to):
         
Jūsu rīcībā esošie materiālie līdzekļi        
Ja atbildat noliedzoši:        
a) Jūsu rīcībā esošie materiālie līdzekļi, kas garantē uzturēšanos Latvijas Republikā:
b) Jūsu uzturēšanos nodrošinās        
  (minēt fiziskās un juridiskās personas)

XII. Jūsu līdzšinējā uzturēšanās Latvijā

1. Vai līdz šim esat uzturējies(-usies) Latvijā? Jā [ ] Nē [ ]

Ja atbildat apstiprinoši:

No / līdz datums Uzturēšanās vieta (adrese) Uzturēšanās iemesls
     
     

Vai Jums kādreiz ir atteikta iebraukšana Latvijā?

Jā [ ] Nē [ ]

Vai Jūs esat bijis(0usi) izraidīts(-ta) no Latvijas?

Jā [ ] Nē [ ]

Ja uz šīs sadaļas 2. vai 3.jautājumu Jūs atbildat apstiprinoši, aizpildiet veidlapu (1.pielikums)

XIII. Uzturēšanās ārvalstīs

1. Norādiet Jūsu dzīvesvietas pēdējo 10 gadu laikā

No / līdz datums Valsts Adrese
     
     

2. Vai Jums ir atteikta iebraukšana ārvalstīs?

Jā [ ] Nē [ ]

3. Vai jūs esat bijis(-usi) izraidīts(-a) no kādas citas valsts?

Jā [ ] Nē [ ]

Ja uz šīs sadaļas 2. vai 3.jautājumu Jūs atbildat apstiprinoši, aizpildiet veidlapu (1.pielikums)

XIV. Veselības stāvoklis

1. Vai Jūs slimojat (esat slimojis(-usi)) ar smagām infekcijas slimībām?

Jā [ ] Nē [ ]

2. Vai Jūs slimojat (esat slimojis(-usi)) ar psihiskām slimībām?

Jā [ ] Nē [ ]

3. Vai Jūs slimojat (esat slimojis(-usi)) ar citām slimībām smagā formā?

Jā [ ] Nē [ ]

4. Vai Jūs esat narkoloģisko iestāžu uzskaitē?

Jā [ ] Nē [ ]

Ja uz kādu no jautājumiem Jūs atbildat apstiprinoši, pievienojiet iesniegumam veselības sertifikātu.

XV. Vai Jūs esat dienējis bruņotajos spēkos vai speciālajos dienestos?

Jā [ ] Nē [ ]

Ja Jūs atbildat apstiprinoši, aizpildiet veidlapu (2.pielikums).

XVI. Sodāmība

1. Vai Jūs esat tiesāts(-ta) par kriminālu vai cita veida pārkāpumu?

Jā [ ] Nē [ ]

2. Vai Jūs ar tiesas lēmumu esat atzīts(-ta) par līdzvainīgu kara noziegumos vai noziegumos pret cilvēci?

Jā [ ] Nē [ ]

Ja uz kādu no šīs sadaļas jautājumiem Jūs atbildat apstiprinoši, aizpildiet veidlapu (3.pielikums).

XVII. Deklarācija

Izlasiet un ar savu parakstu aplieciniet šāda satura tekstu:

Es ar savu parakstu apliecinu, ka:

1) savā iesniegumā un visās pievienotajās veidlapās esmu sniedzi(-usi) pilnīgas un patiesas ziņas;

2) apzinos, ka saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanas aktiem, par nepatiesu ziņu sniegšanu mans iesniegums var tikt noraidīts, man var tikt liegta ieceļošana Latvijas Republikā vai arī es varu tikt izraidīts(-ta) no Latvijas Republikas;

3) apzinos, ka šā iesnieguma apmierināšanas gadījumā iesniegumā neminētā persona nevar pretendēt uz tiesībām iegūt uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā, pamatojoties uz šo iesniegumu;

4) apņemos informēt Latvijas Republikas pārstāvjus par jebkurām to faktu izmaiņām, kuri minēti iesnieguma VI, XIII, XIV vai XVI sadaļā, ja tās notikušas laikā līdz ieceļošanas vīzas saņemšanai;

5) atzīstu Latvijas Republikas Pilsonības un imigrācijas departamenta tiesības noskaidrot jebkurus faktus, kas saistīti ar manas ieceļošanas pamatojumu, un izmantot veidlapās sniegto informāciju;

6) esmu sapratis(-usi) visus šajā iesniegumā un tam pievienotajās veidlapās uzdotos jautājumus, kā arī pievienotos paskaidrojumus vai saņēmis(-usi) attiecīgus izskaidrojumus.

   

datums / mēnesis / gads

paraksts


DIENESTA ATZĪMES
Iesniegums pieņemts    
  datums / mēnesis / gads  
Reģistrācijas kods    
     

Iesniegums reģistrēts Pilsonības un imigrācijas departamenta kancelejā

   
 

datums / mēnesis / gads

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!