• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību, kādā publicējama informācija par apstiprinātajiem privatizācijas projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.1993., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60010

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru padomes lēmums Nr.554

Par O.Gertu

Vēl šajā numurā

25.02.1993., Nr. 1

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru Padome

Veids: lēmums

Numurs: 92

Pieņemts: 22.02.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 92

Par kārtību, kādā publicējama informācija par apstiprinātajiem privatizācijas projektiem

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1992. gada 17. jūnija lēmumu «Par Latvijas Republikas likuma «Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas kārtību» speķa stāšanas kartību», Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt pievienoto Kārtību, kādā publicējama informācija par apstiprinātajiem privatizācijas projektiem.

2. Ekonomisko reformu ministrijai informāciju par apstiprinātajiem privatizācijas projektiem publicēt laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».

3. Līdz 1993. gada 1. martam pašvaldībām noteikt tos preses izdevumus, kuros publicējama informācija par apstiprinātajiem pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas projektiem, un informēt par to Ekonomisko reformu ministriju.

4. Noteikt, ka 1. punktā minētā kārtība stājas spēkā ar šī lēmuma pieņemšanas dienu.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valsts ministrs J. DINEVIČS

Rīgā 1993. gada 22. februārī

APSTIPRINĀTA
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1993. gada 22. februāra lēmumu Nr. 92

KĀRTĪBA,
kādā publicējama informācija par apstiprinātajiem privatizācijas projektiem

1. Kārtība, kādā publicējama informācija par apstiprinātajiem privatizācijas projektiem, attiecināma uz privatizācijas projektiem, kas izstrādāti un apstiprināti saskaņā ar Latvijas Republikas 1992. gada 16. jūnija likumu «Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu (uzņēmumu) privatizācijas kārtību».

2. Informāciju par apstiprināto privatizācijas projektu publicē:

2.1. Ekonomisko reformu ministrija — ne vēlāk kā četru nedēļu laikā pēc privatizācijas projekta saņemšanas, ja iesniegto privatizācijas projektu Ekonomisko reformu ministrija nav apturējusi;

2.2. pašvaldība, kas apstiprinājusi pašvaldības īpašuma objekta (uzņēmuma) privatizācijas projektu,— ne agrāk kā trīs nedēļas un ne vēlāk kā sešas nedēļas pēc privatizācijas projekta apstiprināšanas.

3. Ekonomisko reformu ministrijai vai pašvaldībai informācija par apstiprināto privatizācijas projektu jāiekļauj šādas ziņas:

— ministrija (komiteja) vai pašvaldība, kuras pārziņa ir īpašuma objekts (uzņēmums);

— īpašuma objekta (uzņēmuma) pilns nosaukums un adrese;

— datums, kad privatizācijas projektu apstiprinājusi ministrija vai komiteja (ja privatizējamais objekts ir valsts īpašums) vai pašvaldība (ja privatizējamais objekts ir pašvaldības īpašums) un lēmuma (pavēles) numurs;

— privatizācijas metode;

— īpašuma objekta kapitāla daļu sadalījums, ja paredzēts īpašuma objektu pārveidot uzņēmējsabiedrībā;

— lielākie īpašuma objekta (uzņēmuma), tā kapitāla daļu pircēji (nomnieki) — fiziskās un juridiskās personas, kas iegādājas vairāk par 30% kapitāla daļu vai paredz nomāt vai pirkt vairāk par 30% no uzņēmuma mantas;

— īss kapitāla daļu realizācijas kārtības apraksts;

— nodarbinātības un investīciju garantijas;

— apstiprinājums, ka īpašuma objekta (uzņēmuma) darbības profils pēc privatizācijas netiek mainīts, vai arī plānotie darbības virzieni, ja pēc privatizācijas paredzēts mainīt īpašuma objekta (uzņēmuma) darbības profilu;

— apstiprinātā privatizācijas projekta autors (fiziskajām personām — vārds, uzvārds, ieņemamais amats, juridiskajām personām — pilns nosaukums);

— īpašuma objekta (uzņēmuma) privatizācijas komisijas priekšsēdētāja un viņa vietnieka vārds, uzvārds, ieņemamais amats.

4. Ekonomisko reformu ministrija informāciju par apstiprinātajiem privatizācijas projektiem publicē Latvijas Republikas Ministru Padomes noteiktajā oficiālajā izdevumā un ar publicēšanu saistītos izdevumus sedz no valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļiem.

5. Pašvaldība informāciju par apstiprinātajiem privatizācijas projektiem publicē pašvaldības noteiktajā preses izdevumā un ar publicēšanu saistītos izdevumus sedz no pašvaldības īpašuma privatizācijas fonda līdzekļiem.

Latvijas Republikas valsts ministrs J. DINEVIČS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!