• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pret ierobežojumiem legālā alkohola tirdzniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2002., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60040

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šī mūžīgā civilizācijas tēma: alkohols - par un pret

Vēl šajā numurā

14.03.2002., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pret ierobežojumiem legālā alkohola tirdzniecībā

Lai Saeimā pārstāvēto partiju deputātiem papildus izskaidrotu Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) daudzkārt pausto viedokli, ka ierobežojumi legālā alkohola tirdzniecībā laika un teritorijas ziņā nav nepieciešami, LTA priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs šonedēļ tiekas ar frakciju pārstāvjiem.

Latvijas Tirgotāju asociācija labi izprot, ka grozījumi Alkohola aprites likumā tapuši priekšvēlēšanu gaisotnē, bet deputātu centieni uzspodrināt sava mundiera pogas jau nav pietiekams iemesls, lai pieņemtu tautsaimniecībai neizdevīgus lēmumus. Kā liecina aptuvenās aplēses, aizliegums nakts tirdzniecībai ar alkoholiskajiem dzērieniem no pulksten 22 līdz 8 Latvijas mazumtirgotājiem kopā varētu radīt 3 miljonu latu zaudējumus. Turklāt samazinātos gan valsts ieņēmumi nodokļu veidā, gan darba vietu skaits.

Pašlaik situācija ir tāda, ka lielākā daļa pārtikas veikalu tīklu Rīgā strādā režīmā no pulksten 8 līdz 24. Veikalu zālēs izvietoto vienas daļas preču pārdošanas pārtraukšana pāris stundu pirms veikalu aizvēršanas būtu neizprotama pircējiem un lieks apgrūtinājums pārdevējiem. Savukārt no mazajiem lauku veikaliem LTA ir saņēmusi iebildumus par to, ka likumprojekta iepriekšējos variantos alkohola tirdzniecības sākšana no rīta bija paredzēta pulksten 10, lai gan lielākā daļa veikalu darbu sāk pulksten 8, un būtu vēlams arī tirdzniecību ar alkoholu sākt šajā laikā.

LTA uzskata, ka atšķirīgu pārdošanas laiku noteikšana atsevišķām precēm veikala deklarētā darba laika ietvaros rada liekus sarežģījumus gan pircējiem, gan pārdevējiem un provocē uz pārkāpumiem.

Tā kā deputāti strikti iestājas par grozījumiem, lai ierobežotu tirdzniecību ar alkoholu nakts stundās, LTA iesaka vismaz nedaudz pārveidot likumprojektā piedāvāto 51.panta redakciju: “Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība aizliegta no pulksten 24 līdz 8, izņemot bārus, restorānus, kafejnīcas, klubus, kuros alkoholiskos dzērienus pārdod lietošanai uz vietas.”

LTA iebilst arī pret Rīgas domes saistošo noteikumu projektā paredzēto alkohola tirdzniecības aizliegumu tuvāk par 200 metriem no mācību iestādēm.

Tiekoties ar Saeimas frakciju vadītājiem, LTA priekšsēdētājs H.Danusēvičs vēlas saņemt arī informāciju, kādi pasākumi valstī tiks veikti, lai nepieļautu nelegālā alkohola un narkotiku tālāku izplatību, ko nenoliedzami veicinās legālās uzņēmējdarbības ierobežošana.

 

Latvijas Tirgotāju asociācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!