• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasākumiem, kas veicami, lai ierobežotu korupciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.1993., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60077

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sestdiena, 03.04.1993.

Laidiena Nr. 9, OP 1993/9

Vēl šajā numurā

01.04.1993., Nr. 8

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Augstākā Padome

Veids: lēmums

Pieņemts: 23.03.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par pasākumiem, kas veicami, lai ierobežotu korupciju

Lai uzlabotu valdības darbību korupcijas apkarošanā un ierobežotu korupcijas izplatīšanos, Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei līdz 1993. gada 15. aprīlim pieņemt nolikumu par kārtību, kādā tiek izpildīti Latvijas Republikas 1990. gada 12. decembra likuma «Par valsts uzņēmumu» (Latvijas Rpublikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1991, 1/2) 17. panta otrās daļas noteikumi, kā arī kontrolēta to izpilde.

2. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētajām līdz 1993. gada 15. aprīlim izdot rīkojumu, kas nosaka kārtību, kāda tiek izpildīti Latvijas Republikas 1992. gada 18. marta likuma «Par Latvijas Republikas Ministru Padomi» (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 15/16) 17. panta noteikumi, kā arī kontrolēta to izpilde.

3. Uzdot Latvijas Republikas tieslietu ministram līdz 1993. gada 15. aprīlim apstiprināt instrukciju, kas nosaka kartību, kāda tiek izpildīti Latvijas Republikas 1992. gada 15. decembra likuma «Par tiesu varu» (Latvijas Republikas Augstākas Padomes un Valdības Ziņotājs, 1993. 1/2} 86. panta ceturtās daļas noteikumi, kā arī kontrolēta to izpilde.

4. Uzdot Latvijas Republikas meža ministram un Vides aizsardzības komitejas priekšsēdētājam apstiprināt instrukciju, kas nosaka kārtību, kādā tiek izpildīti Latvijas Republikas 1992. gada 26. maija likuma «Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu» (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 24/25) 63. panta ceturtās daļas noteikumi, kā arī kontrolēta to izpilde.

5. Uzdot Latvijas Republikas ģenerālprokuroram līdz 1993. gada 15. aprīlim noteikt kārtību, kādā tiek izpildīti Latvijas Republikas 1990. gada 26. septembra likuma «Par prokurora uzraudzību Latvijas Republikā» (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1990, 41) 40. panta sestās daļas noteikumi, kā arī kontrolēta to izpilde.

6. Uzdot Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidijam līdz 1993. gada 5. aprīlim izskaidrot Latvijas Republikas likuma «Par valsts uzņēmumu» 7. panta otrās daļas un Latvijas Republikas likuma «Par Latvijas Republikas Ministru Padomi» 17. panta otrās daļas noteikumus.

7. Uzdot Latvijas Republikas Augstākās Padomes pastāvīgajām komisijām, kas ir atbildīgas par Latvijas Republikas likumprojektu «Par operatīvo darbību», «Par valsts ierēdņiem», «Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā un Latvijas kriminālkodeksā» un «Par finansu līdzekļu iegūšanas deklarācijām» izstrādāšanu, iesniegt šos likumprojektus Latvijas Republikas Augstākajai Padomei izskatīšanai ne vēlāk kā līdz 1993. gada 5. aprīlim.

8. Uzdot Latvijas Republikas Prokuratūrai vispārējās uzraudzības kārtībā pārbaudīt, kā valsts uzņēmumi ievēro Latvijas Republikas likuma «Par valsts uzņēmumu» 7. panta otrās daļas un 17. panta otrās daļas noteikumus, un līdz 1993. gada 1. augustam sniegt Saeimai atzinumu par to.

9. Uzdot Latvijas Republikas Augstākās Padomes deputātu komisijai, kas izveidota, lai pārbaudītu valdības darbību korupcijas un organizētās noziedzības apkarošanā:

— ne vēlāk kā līdz 1993. gada 20. aprīlim sniegt atzinumu par valdības darbību organizētās noziedzības apkarošanā;

— ne vēlāk kā līdz 1993. gada 5. aprīlim iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei likumprojektu, kas noteiktu ierobežojumus valsts un pašvaldību institūciju saimnieciskajai un finansiālajai darbībai.

10. Rekomendēt Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidijam, Latvijas Republikas Ministru Padomei un pašvaldībām palielināt algas un spēkā esošo likumdošanas aktu ietvaros paredzēt sociālas garantijas tam valsts un pašvaldību darbinieku kategorijām, kurām spēkā esošie likumdošanas akti paredz finansiālās un saimnieciskās darbības, kā arī darba un civiltiesisko attiecību ierobežojumus.

11. Noteikt, ka šis lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas dienu.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1993. gada 23. martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!