• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai jaunais Tiesu nams ātrāk nāk tiesu varas rīcībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2002., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai viens otru uzklausām un kopīgi domājam

Vēl šajā numurā

15.03.2002., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai jaunais Tiesu nams ātrāk nāk tiesu varas rīcībā
TN6.JPG (27674 bytes) TN5.JPG (21150 bytes)

Vakar,14.martā, topošo Tiesas namu Abrenes ielā apskatīt bija ieradušies: (no labās) tieslietu ministre Ingrīda Labucka, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns un Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Maldups
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Vakar, 14. martā, Rīgā, Abrenes ielā 3, kur gandrīz gadu jau norit spraigs darbs šīs gadsimtu vecās ēkas pamatu kapitālpārbūvē, uz kuriem top jauns, moderns Tiesu nams, ieradās celtnieku ikdienā neparasti ciemiņi. Šī vizīte tika pieskaņota gadskārtai, kopš parakstīts līgums starp Tieslietu ministriju un Valsts nekustamā īpašuma aģentūru par Tiesu nama pārbūvi Abrenes ielā 3.

Lai pārliecinātos klātienē, kas paveikts gada laikā, topošo Tiesu namu apmeklēja tieslietu ministre Ingrīda Labucka, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Maldups, Tiesnešu biedrības prezidents Ivars Bičkovičs, kā arī Tiesu nama aģentūras un Valsts nekustamā īpašuma aģentūras vadošie darbinieki. Uzaicinātie plašsaziņas līdzekļu pārstāvji varēja pārliecināties par rosīgo darbu ēkas iekšienē, kur liela daļa veicamā jau padarīta, taču līdz 1. oktobrim, kad paredzēta šīs ēkas nodošana lietošanā, protams, vēl daudz jāstrādā.

Saskaņā ar noslēgto līgumu kapitālpārbūve notiek plānotos apjomos. 2001. gadā veica ēkas mansarda, jumta seguma, ārējo inženiertīklu izbūvi, kā arī pirmā un otrā stāva pārseguma nostiprināšanu. Pēc ārsienu siltināšanas darbu pabeigšanas un logu nomaiņas ēkai tika pieslēgta apkures sistēma. Kā pastāstīja ģenerāluzņēmēja SIA “Mūsmājas” projekta vadītāja Aija Rijniece, galvenais arhitekts Ivars Rudzītis, tiesas zāles atradīsies pirmajā, otrajā un trešajā stāvā, bet pagrabstāvā — konvoja telpas, arhīvs un kafejnīca. Apmeklētāji varēja jau reāli apjaust, kādas būs tiesu zāles, konferenču zāle, kā arī citas tiesām un arī apmeklētājiem tik nepieciešamās telpas. Jāpiebilst, ka topošais Tiesu nams atrodas ar sabiedrisko transportu ērti sasniedzamā vietā.

Kā vizītes nobeigumā teica tieslietu ministre Ingrīda Labucka, viņa iedomājoties, kā jau nākamgad apkārt šai ēkai būšot iekārtoti dzīvžogi, ziedēšot puķes un acis priecēšot zaļa zālīte... Ministre atcerējās, kā pirms aptuveni pusotra gada radusies ideja Tiesu nama izbūvei, cik atsaucīga bijusi gan Tiesu nama aģentūras, gan Valsts nekustamā īpašuma aģentūras vadība, kas konkrēti drīz vien sākuši iecerēto īstenot. Bet pirms tam — 2000. gada decembrī — valdība pieņēmusi lēmumu šajā jautājumā, tikuši paredzēti līdzekļi, un pēc trim mēnešiem jau ticis noslēgts līgums. Pamazām noplakusi arī tiesnešu skepse par šādi risināmu lietu, jo visu uzdevums ir viens — ātrāk radīt tādus apstākļus tiesnešiem, tiesu darbiniekiem un arī tiesu apmeklētājiem, lai varētu labi strādāt, turklāt ievērojot pretkorupcijas prasības. Kopš četrdesmitajiem gadiem neviens tiesu nams Latvijā nav ne būvēts, ne rekonstruēts, tāpēc šī nama nodošana ekspluatācijā būs dāvana ne tikai tiesnešiem, bet visai sabiedrībai, — nobeigumā teica I. Labucka.

Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Maldups žurnālistiem pastāstīja, ka tiek aktīvi strādāts, lai pasūtītu jaunajam namam atbilstošas mēbeles, budžeta līdzekļi šīm vajadzībām ir piešķirti. Savā īsajā uzrunā gandarījumu par šeit padarīto pauda gan Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns, gan Tiesnešu biedrības prezidents Ivars Bičkovičs. Tiesu nama aģentūras direktora vietnieks Valdis Zeikats, kā arī Valsts nekustamā īpašuma aģentūras ģenerāldirektora vietnieks Normunds Saminskis ir pārliecināti, ka darbi turpināsies labā tempā, tāpēc nav ne mazāko šaubu, ka rekonstruētās ēkas nodošana ekspluatācijā varētu aizkavēties. Saskaņā ar grafiku to nodos lietošanā šā gada 1. oktobrī. Kā pirmie iemītnieki te varēšot iekārtoties Rīgas Centra rajona un Vidzemes priekšpilsētas tiesu darbinieki. Lai tad nu veicas celtniekiem turpmāk un uz redzēšanos 1. oktobrī — tāda bija šīs vizītes izskaņa!

 

Rita Belousova, “LV” tieslietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!