• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baptistu draudžu savienības bīskapu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2002., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60155

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas nacionālo valdību

Vēl šajā numurā

15.03.2002., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baptistu draudžu savienības bīskapu

Latvijas Baptistu draudžu savienību vismaz turpmākos četrus gadus vadīs bīskaps Jānis Šmits. Baptisti pārvēlējuši savu vadību, jo iepriekšējais bīskaps Andrejs Šterns šajā amatā darbojies divus termiņus.

Mācītājam J. Šmitam ir 60 gadu, viņš dzimis 1941. gada 9. augustā Rīgā. Viņu kopš bērnības saistījusi ne tikai garīgā pasaule, bet arī augu dzīve, tāpēc viņš studējis lauksaimniecības akadēmijā. Taču J. Šmits neieguva agronoma diplomu, viņu par aktīvu reliģisko darbību izslēdza no augstskolas pēdējā kursa.

Taču izglītību J. Šmits ieguva, viņš studēja teoloģiju Britu Kolumbijas universitātes Ridženta koledžā, pēc tam studijas turpināja Hamiltonā, Makmastera universitātes teoloģijas koledžā iegūstot teoloģijas maģistra grādu. Universitātes vadība viņam piešķīra stipendiju doktora studijām. Pirms pieciem gadiem J. Šmits ieguva teoloģijas doktora grādu.

Tā kā J. Šmitam 1974. gadā aizliedza sludināt un atņēma sludinātāja reģistrācijas apliecību, viņš kopā ar ģimeni atstāja Latviju. J. Šmits 20 gadus pavadīja Vācijā, ASV, Kanādā, līdz viņu 1991. gadā aicina atgriezties Latvijā. Uz pastāvīgu dzīvi viņš atgriezās 1996. gada novembrī. Papildus Angļu Amerikas misiones biedrības direktora amatam ir arī Pestīšanas tempļa Misiones draudzes mācītājs.

J. Šmits ar sievu Rutu precējies jau 40 gadu, viņu laulībā ir 16 bērnu. No tiem divi šobrīd dzīvo Latvijā, pārējie visur pasaulē. Bīskapam ir 14 mazbērnu. Būdams Latvijas baptistu augstākā amatpersona, viņš iecerējis pievērst lielāku uzmanību jauniešiem, kā arī sociālajam darbam.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!