• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas zaļās zonas apbūvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2002., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par šizofrēnisku dzīvi un kritiķa sirdsapziņu

Vēl šajā numurā

15.03.2002., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas zaļās zonas apbūvi

Vairākums iedzīvotāju uzskata, ka ir nepieļaujama Rīgas centra parku un pilsētas zaļās zonas apbūve ar ēkām un satiksmes infrastruktūras objektiem – lielveikaliem, pazemes autostāvvietām, pievadceļiem un tamlīdzīgi, liecina Vides aizsardzības kluba un Latvijas Zaļās partijas rīkotās aptaujas rezultāti. Aptaujā piedalījās 3351 respondents, un 93,1% aptaujāto cilvēku uzskata, ka Rīgas centra parku un zaļās zonas apbūve ir nepieļaujama. 4,3% bijis grūti atbildēt uz šo jautājumu, bet tikai 2,6% uzskata, ka šāda apbūve ir pieļaujama. Aptaujā arī noskaidrots, ka vairākums iedzīvotāju neatbalsta vairākstāvu izklaides objekta būvniecību Bastejkalna virsotnē, kā arī Līvu laukuma apbūvi ar jaunām ēkām, veidojot seno ielu tīklu vai arī Līvu laukuma apbūvi ar pagaidu metāla un stikla konstrukciju ēkām.

Strīdīgākais jautājums aptaujā bijis par Kaļķu ielai priekšā aizceltā Kamarina nama nojaukšanu. 31,8% nav varējuši atbildēt, atbalsta vai neatbalsta Kamarina nama nojaukšanu, 30,5% nav atbalstījuši nama nojaukšanu, un 37,7% pauduši atbalstu šī nama nojaukšanai.

Kā informē LZP, aptaujas rezultātus plānots iesniegt Rīgas domei. Šīs aptaujas mērķis ir parādīt pilsētas varai, ka sabiedrības viedoklis par dažādu teritoriju apbūvi bieži vien atšķiras no uzņēmēju un domes viedokļa.

 

LETA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!