• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valodas politiku un politikas valodu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2002., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ventspils līdzdalību jaunā projektā

Vēl šajā numurā

15.03.2002., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valodas politiku un politikas valodu

Dzejnieks un poliglots Guntars Godiņš:

Latvijā viss notiek kampaņveidīgi, vienalga, vai tā būtu politika, ekonomika, izglītība, kultūra. Nekādas sistēmas, nekādas sakārtotības, viena vienīga akcija no vienām Saeimas vēlēšanām līdz otrām. Tā vien šķiet, ka dzīvojam viendienīšu valstī bez nākotnes apziņas.

Pašlaik saistībā ar paredzamajām izmaiņām Vēlēšanu likumā piepeši aktuāla kļuvusi latviešu valoda. Nodibināta pat jauna Valodas komisija. Vai tas būs kārtējais birokrātiskais veidojums ar demokrātiskiem centieniem, kur profesionāļi, pusprofesionāļi vai vienkārši labas gribas cilvēki centīsies piesaistīt valsts varas uzmanību valodas problēmām? Vai arī šī komisija ir tikai mākslīgi radīta surdīne, lai nedaudz klusinātu jautājuma spriedzi?

Vērojot pašreizējās kampaņveidīgās aktivitātes valodas politikas jomā Latvijā, kļūst skumji. Protams, var jau radīt komisiju pēc komisijas, padomi pēc padomes, tērēt līdzekļus daudzo cilvēku darba apmaksai, grozīt likumus, lāpīt caurumus, prasīt miljonus, taisīt pirmsvēlēšanu kampaņu uz latviešu valodas rēķina, bet valodai ir nepieciešama skaidra un sistemātiska politika, konkrētas, sistemātiskas un reālas institūcijas darbs.

 

“DIENA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!