• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par akcīzes nodokļa piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2002., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60347

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzņēmumu reģistra informācija

Pārskats par būtiskajiem Komerclikuma grozījumiem, kas stājās spēkā 15.martā

Vēl šajā numurā

19.03.2002., Nr. 43

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 386

Pieņemts: 14.03.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr. 386

Rīgā 2002. gada 14. martā

Par akcīzes nodokļa piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās

Lai nodrošinātu likuma “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās” normu piemērošanu, nosaku kārtību, kādā noformējama ar akcīzes nodokli apliekamo ārvalstu preču piegāde licencētām un zonas uzņēmējsabiedrībām, brīvostas un zonu pārvaldēm.

1. Piegādājot ar akcīzes nodokli apliekamās ārvalstu preces licencētām un zonas uzņēmējsabiedrībām, brīvostas un zonas pārvaldēm, muitas formalitāšu kārtošanu un muitas kontroli veikt vispārējā kārtībā, papildus noformējot un iesniedzot muitas iestādē:

1.1. iekšzemes nodokļu maksātājiem (rezidentiem) — stingrās uzskaites preču pavadzīmi–rēķinu;

1.2. ārvalstu nodokļu maksātājiem (nerezidentiem) — preču rēķinu (invoice).

2. Muitas iestādei, kura nodrošina licencētās vai zonas uzņēmējsabiedrības, brīvostas vai zonas pārvalžu uzraudzību, veikt:

2.1. akcīzes nodokļa aprēķina pareizības pārbaudi pēc stingrās uzskaites preču pavadzīmes–rēķina saņemšanas;

2.2. akcīzes nodokļa aprēķinu pēc preču rēķina (invoice) saņemšanas.

3. Gadījumos, ja akcīzes preces lincencētai vai zonas uzņēmējsabiedrībai, brīvostas vai zonas pārvaldei tiek piegādātas no akcīzes preču noliktavas vai akcīzes preču ražotnes, jāpiemēro akcīzes nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtība, pamatojoties uz likumu “Par akcīzes nodokli naftas produktiem”, “Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem”, “Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem”, “Par akcīzes nodokli alum” un “Par akcīzes nodokli” Muitas formalitāšu kārtošanu un muitas kontroli veikt vispārējā kārtībā.

4. Muitas iestādei 2. punktā minētos dokumentus apstiprināt ar muitas zīmogu un piecu darba dienu laikā nosūtīt attiecīgajai Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajai iestādei vai Lielo nodokļu maksātāju pārvaldei.

5. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes Nodokļu inspekcijai vai Lielo nodokļu maksātāju pārvaldei kontrolēt preču tālāko izlietojumu un nodrošināt aprēķinātā akcīzes nodokļa administrēšanu.

6. Akcīzes nodokļa samaksu valsts budžetā veic licencētā vai zonas uzņēmējsabiedrība, brīvostas vai zonas pārvalde ārvalstu preču uzrādīšanas laikā vai pirms tam bankas iestādē, izņemot 3. punktā minēto gadījumu, kad nomaksu veic akcīzes preču noliktavas turētājs vai akcīzes preču ražotnes turētājs, ievērojot konkrētos akcīzes nodokļu likumus.

7. Naftas produktiem noformēt atbilstošu vienota parauga stingrās uzskaites “Preču pavadzīmes–rēķina degvielai” veidlapu, alkoholam — stingrās uzskaites “Preču pavadzīmes–rēķina alkoholam” veidlapu, pārējām ar akzīces nodokli apliekamām ārvalstu precēm — stingrās uzskaites “Preču pavadzīmes–rēķina” veidlapu.

8. Rīkojums stājas spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora v.i. K.Vītoliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!