• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par privatizācijas sertifikātu kontu atvēršanas deklarāciju un paskaidrojumiem deklarācijas aizpildīšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.1993., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60448

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas paziņojums

Vēl šajā numurā

13.04.1993., Nr. 12

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru Padome

Veids: lēmums

Numurs: 178

Pieņemts: 08.04.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 178

 Par privatizācijas sertifikātu kontu atvēršanas deklarāciju un paskaidrojumiem deklarācijas aizpildīšanai

Saskaņā ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1992. gada 4. novembra lēmumu «Par Latvijas Republikas likuma «Par privatizācijas sertifikātiem» spēkā stāšanās kārtību» Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

Apstiprināt pievienoto Deklarāciju par Latvijā nodzīvoto laiku piešķiramo privatizācijas sertifikātu konta atvēršanai, kā arī Paskaidrojumus deklarācijas aizpildīšanai.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas ekonomisko reformu ministrs A. KREITUSS

Rīgā 1993. gada 8. aprīlī

 

APSTIPRINĀTA
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1993. gada 8. aprīļa lēmumu Nr. 178

DEKLARĀCIJA
par Latvijā nodzīvoto laiku piešķiramo privatizācijas sertifikātu konta atvēršanai

Latvijas Republikas ekonomisko reformu ministrs A. KREITUSS

APSTIPRINĀTI
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1993. gada 8. aprīļa lēmumu Nr. 178

PASKAIDROJUMI
deklarācijas izpildīšanai

1. Deklarāciju ir tiesīgas izpildīt un parakstīt Latvijas Republikas Iedzīvotāju reģistrā reģistrētas personas, uzrādot pasi, to skaitā:

— rīcībspējīgas personas, kas ir vecākas par 18 gadiem, vai to pilnvarnieki. Pilnvarnieka statuss jāapliecina, uzrādot notariāli apliecinātu pilnvaru;

— aizbildņi vai aizgādņi personām ar ierobežotu rīcībspēju, kuri savas tiesības apliecina, uzrādot atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanas aktiem noformētu dokumentu par aizbildņa vai aizgādņa statusu un aizbildnībā vai aizgādnībā esošās personas apliecību ar Latvijas Republikas Pilsonības un imigrācijas departamenta atzīmi;

— nepilngadīgu bērnu (jaunāku par 18 gadiem) tēvs vai māte, uzrādot bērna dzimšanas apliecību ar Latvijas Republikas Pilsonības un imigrācijas departamenta atzīmi.

2. Deklarācija jāizpilda skaidri un salasāmi. Tekstu rakstiet ar drukātiem lielajiem burtiem. Vārdam, uzvārdam un personas kodam jāatbilst attiecīgajiem ierakstiem sertifikātu pretendenta personas dokumentā. Svītrojumi un labojumi nav pieļaujami.

3. Izlasiet deklarācijas 4., 5, un 6. punktu un nosakiet, pie kuras no šajos punktos minētajām iedzīvotāju grupām Jūs (sertifikātu pretendents) piederat. Sniedziet attiecīgajā punktā (tikai vienā no minētajiem punktiem) prasītās ziņas, izdarot atzīmi «X» taisnstūrī (pārsvītrojot to pa abām diagonālēm), kas ietver pareizo apgalvojumu. 4.3. un 6.5. apakšpunktā ar vārdu «priekšteči» jāsaprot vecāki, vecvecāki un vecvecāku vecāki.

Ja Jūs (sertifikātu pretendents) piederat pie deklarācijas 6. punktā minētās iedzīvotāju grupas:

— jānorāda datums, kad Jūs (sertifikātu pretendents) esat ieradies uz dzīvi Latvijā. Šim datumam jāatbilst Latvijas Republikas Iedzīvotāju reģistrā fiksētajām ziņām. Strīdus par ierašanās datumu ieteicams atrisināt pirms privatizācijas sertifikātu konta atvēršanas; strīdus izskata Latvijas Republikas Pilsonības un imigrācijas departamenta direktors, kura lēmumu var pārsūdzēt tiesā Latvijas Civilprocesa kodeksa 239.2 pantā noteiktajā kārtībā;

— jānorāda piederība pie deklarācijas 7. un 8. punktā minēto personu ģimenes laikā, kad Jūs (sertifikātu pretendents) ieradāties uz dzīvi Latvijā. Par ģimenes locekļiem uzskatami laulātais, bērni, vecāki, vecvecāki, kā arī aizbildnībā vai aizgādnībā esošie, ja tie pēc ierašanās Latvijā pierakstīti deklarācijas 7. un 8. punktā minēto personu dzīvojamā platībā;

— jānorāda, vai Jūs (sertifikātu pretendents) esat strādājis Latvijā algotu darbu vismaz piecus gadus. Personām, kuras ieradušās Latvijā kā deklarācijas 7. un 8. punktā minēto personu ģimenes locekļi vai pēc pensijas vecuma sasniegšanas, šis fakts jāapliecina ar izziņu;

— jānorāda, vai kāds no Jūsu (sertifikātu pretendenta) priekštečiem nav pastāvīgi dzīvojis Latvijā pirms 1940. gada 17. jūnija. Atbilde «jā» dokumentāri jāapliecina.

4. Novērtējiet savu (sertifikātu pretendenta) piederību pie deklarācijas 7., 8. un 9. punktā minēto personu grupām. Ja sertifikātu pretendents nav Latvijas pilsonis un nav dzimis Latvijā, 7., 8. un 9. deklarācijas punktā uzrādāms tikai laiks, kas attiecināms uz dzīves posmu Latvijā {dienests, darbs vai ieslodzījums pēc deklarācijas 6.1. apakšpunktā norādītā ierašanās brīža).

Deklarācijas 7. punktā minētajos bruņotajos spēkos ieskaitāms arī PSRS robežapsardzības, dzelzceļa, iekšējais un VDK karaspēks. Šajā iedzīvotāju grupā ieskaitāmajām iedzīvotāju grupām, ja tās sasniegušas vecuma vai izdienas pensijas saņemšanai nepieciešamo vecumu un ir nostrādājušas pēc šī vecuma sasniegšanas Latvijā civilā algotā darbā vairāk nekā piecus gadus, jāuzrāda izziņa par šajā dzīves posmā nostrādāto laiku.

Deklarācijas 8.punktā minētajām iestādēm un organizācijām pieskaitāmas rajona, rajona līmenim pielīdzinātās, pilsētas un augstāka līmeņa iestādes un organizācijas. Personas piederība pie šo iestāžu un organizāciju apkalpojošā personāla nosakāma saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru Padomes apstiprināto amatu sarakstu. Arī šajā punktā minētajai iedzīvotāju grupai pēc pensijas vecuma sasniegšanas citā algotā darbā Latvijā nostrādātais laiks, ja tas pārsniedz piecus gadus, jāapliecina ar izziņu.

Deklarācijas 9.punktā sniegtās ziņas dokumentāri nav jāapliecina, tās tiks pārbaudītas pēc Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas datiem.

5. Izziņas par Latvijā nostrādāto laiku nestrādājošajiem pensionāriem izsniedz vietējās sociālās apdrošināšanas iestādes. Strādājošajiem darba stāža apliecināšanai derīgas tikai Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrēto uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību izsniegtās izziņas.

6. Strīdus, kas rodas sakarā ar sertifikātu piešķiršanu par Latvijā nodzīvoto laiku un sertifikātu daudzuma noteikšanu, privatizācijas sertifikātu kontu atvēršanu un sertifikātu grāmatiņu izsniegšanu, izskata pagasta, pilsētas vai Rīgas pilsētas rajona (priekšpilsētas) pašvaldības valde. Pašvaldības valdes lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

NESKAIDRĪBU GADĪJUMOS PIRMS DEKLARĀCIJAS IZPILDĪŠANAS KONSULTĒJIETIES AR PAŠVALDĪBU PĀRSTĀVJIEM!

Latvijas Republikas ekonomisko reformu ministrs A. KREITUSS

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!