• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizvakar, 19. martā, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2002., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60504

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidentes valsts vizīti Grieķijā

Vēl šajā numurā

21.03.2002., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizvakar, 19. martā, Ministru kabineta sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums

— “LV” Nr. 44, 20.03.2002.

Akceptēts iesniegtais Eiropas Savienības strukturālo instrumentu vadības, uzraudzības, novērtēšanas un kontroles sistēmas pamatnostādņu projekts.

Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām uzdots līdz 2003.gada 1.jūlijam iesniegt apstiprināšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu par Eiropas Savienības struktūrfondu vadību, novērtēšanu, uzraudzību un kontroli.

Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām uzdots līdz 2003.gada 1.jūlijam iesniegt apstiprināšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu par Kohēzijas fonda vadību, novērtēšanu, uzraudzību un kontroli.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunām sadaļā “Nodokļi”.

Apstiprināti šādi Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas grozījumi sadaļā “Nodokļi”: Latvija modificē prasību pēc pārejas perioda līdz 2009. gada 31.decembrim akcīzes nodokļa minimālās likmes cigaretēm sasniegšanai, nosakot, ka minētajā termiņā tiks sasniegta Eiropas Savienības direktīvas 2002/10/EC prasība (64 EUR uz 1000 cigaretēm); Latvija izvirza prasību pēc tehniskā pārejas perioda uz vienu gadu pēc iestāšanās datuma pievienotās vērtības nodokļa piemērošanas speciālajai shēmai darījumos ar kokmateriāliem.

Jautājumu par iestāšanās Eiropas Savienības sarunu kontekstā nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos, kas nosaka nodokļu režīmu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās, nolemts izskatīt atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai procedūrai.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija Satversmes tiesas ierosinātajā lietā Nr.2002-03-03 “Par Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumu Nr.210 “Privatizācijas sertifikātu izmantošanas noteikumi” 49.punkta pirmās daļas atbilstību likuma “Par privatizācijas sertifikātiem” 18.panta sešpadsmitajai daļai un Satversmes 105.pantam”.

Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta 2002.gada 2.aprīļa sēdē kā Ministru kabineta lietu tiesību akta projektu par grozījumiem Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos Nr.210 “Privatizācijas sertifikātu izmantošanas noteikumi” (pievienojot Tieslietu ministrijas un Finansu ministrijas atzinumu), kā arī Atbildes raksta projektu Latvijas Republikas Satversmes tiesai.

Nolemts lūgt Satversmes tiesu pagarināt Atbildes raksta iesniegšanas termiņu līdz 2002.gada 9.aprīlim.

Ekonomikas ministrijai uzdots kopīgi ar Valsts kanceleju precizēt argumentāciju Atbildes raksta iesniegšanas termiņa pagarinājuma lūgumam.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!