• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par otro Eiropas Savienības Konventa sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2002., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60508

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautiskās konferences aktualitātēm

Vēl šajā numurā

21.03.2002., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par otro Eiropas Savienības Konventa sanāksmi

21. un 22.martā Briselē notiek otrā ES Konventa sanāksme. Dienas kārtībā paredzēts izskatīt Konventa atklāšanas sanāksmē (28.februārī) kandidātvalstu paustos priekšlikumus. Tie attiecas uz iespējām nodrošināt kandidātvalstu pārstāvju uzstāšanos un Konventa dokumentu tulkojumus arī kandidātvalstu oficiālajās valodās, kandidātvalstu parlamentu pārstāvja iekļaušanu Konventa prezidijā, un darbinieka piesaisti Konventa sekretariātam no kandidātvalsts.

Darba kārtībā paredzēta diskusija “Ko sagaidām no ES”, kurā Konventa dalībnieki aicināti skaidrot, ko sagaida no 21.gadsimta Eiropas. Konventa sanāksmes atlikušajā daļā paredzēts apstiprināt Konventa kārtības rulli, apspriest sabiedrības pārstāvju foruma paustās idejas, kā arī apmainīties viedokļiem par jaunatnes konventa sanāksmi, kas plānota šī gada jūlijā.

Pirms Konventa sanāksmes 20.martā notika Konventa prezidija tikšanās, savukārt 21.marta rītā — Konventa prezidenta Valerī Žiskāra d’Estēna tikšanās ar Eiropas Komisijas prezidentu Romano Prodi.

ES Konventu izveidoja Lākenas ES padome pagājušā gada decembrī, pieņemot Deklarāciju par ES nākotni. Konventa mērķis ir apmainīties viedokļiem un sagatavot priekšlikumus tam sekojošajai ES Starpvaldību konferencei, kas lems par to formālu apstiprināšanu. Diskusijas notiks galvenokārt par ES lēmumu pieņemšanas un līgumu sistēmas vienkāršošanu, ES tuvināšanu tās pilsoņiem un ES institūciju reformām.

Latvijas valdību Konventā pārstāv īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberts Zīle, parlamentu — “Latvijas ceļa” deputāts Edvīns Inkēns un “Tautas partijas” deputāts Rihards Pīks.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!