• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vidzemes attīstības noteikto plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2002., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar Somijas principiālu atbalstu Latvijai demokrātiskas sabiedrības izveidošanā

Vēl šajā numurā

22.03.2002., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vidzemes attīstības noteikto plānu

Izstrādāts Vidzemes ekonomiskās attīstības rīcības plāns 2002.–2007. gadam.

Plāns izriet no Vidzemes attīstības stratēģijas, saskaņā ar ko viena no novada prioritātēm ir uzņēmējdarbības attīstība šādos virzienos: kokapstrāde, tūrisms, pārtikas ražošana, informāciju tehnoloģijas, atbalsts mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Rīcības plāns paredz pašvaldību un no citiem reģioniem piesaistīto partneru konkrētu darbību uzņēmējdarbības atbalstam un attīstībai.

Konkurētspējīga reģiona veidošanai rīcības plānā kā prioritāte ir izvirzīta uzņēmējdarbība, īpaši akcentējot mazo un vidējo biznesu, kā arī uzņēmējdarbības uzsācējus.

Plāna ietvaros komercdarbības attīstībai paredzēts veidot, piemēram krājaizdevu sabiedrības kā pamatu kredītgarantiju aģentūras dibināšanai, biznesa uzsācēju atbalsta programmu, Vidzemes pārstāvniecību Rīgā, reģiona ekonomiskās attīstības mārketinga padomi, pašvaldību un uzņēmēju sadarbības padomi un citus.

Informācijas tehnoloģiju jomā nozīmīgākais projekts Vidzemē ir “Baltijas kiberpilsēta”, kuras iniciators ir Vidzemes augstskola kopā ar nozares uzņēmumiem. Savukārt tūrismā – Vidzemes tūrisma attīstības programma, kuras iesācēja ir Vidzemes tūrisma asociācija.

Saistībā ar Eiropas Savienību ir domāts veidot informācijas centru, ar kura palīdzību tiktu veicināta Vidzemes uzņēmumu sadarbība ar ES kompānijām, kā arī ražotās produkcijas eksports uz ārvalstīm. Centra izveides iniciatīva pieder Valmieras pilsētas domei un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Valmieras nodaļai.

 

“DIENAS BIZNESS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!