• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konsekvenci noziedznieku sodīšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2002., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par latu, kas pelnījis vislielāko uzslavu

Vēl šajā numurā

22.03.2002., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konsekvenci noziedznieku sodīšanā

Ģenerālprokuratūras totalitāro režīmu noziegumu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Jānis Osis:

Nē. Mēs nevajājam antifašistus. Mēs nevajājam nevienu frontes virsnieku vai kareivi, kas būtu karojis frontē. Par to, ka kāds piedalījies Otrajā pasaules karā, mēs nevajājam. Toties uzmanību veltām čekas virsniekiem par konkrētiem noziegumiem. Krievija to lieliski saprot, bet pagriež sev izdevīgā gaisotnē.

Parādiet man vienu frontes virsnieku, kuru mēs esam notiesājuši par to, ka viņš ir karojis pret vācu armiju! Tāpat mēs netiesājam latviešu karavīrus, kuri ir bijuši leģionā. Viņi ir frontinieki, viņi karoja frontē, un tas nav kara vai genocīda noziegums. Protams, ja viņš ir piedalījies masu slepkavībās, nelikumīgās nošaušanās, tad sods ir jāsaņem.

Es gribu, lai to izprot gan mūsu kritizētāji, gan slavētāji. Latvijā nevar būt nacistu jeb hitleriskā totalitārā režīma noziedznieku, jo VDK ar milzu aparātu, milzīgām iespējām burtiski izsijāja, izķemmēja Baltiju, Baltkrieviju, Rietumukrainu, Poliju.

Iespējams, ka latviešu izcelsmes nacisti ir kaut kur ārzemēs. Nesen, atsaucoties uz labi zināmā Zurofa kunga publikācijām presē, mēs lūdzām papildu informāciju par trīs latviešu izcelsmes personām Venecuēlā, kuras, iespējams, ir izdarījušas kara un genocīda noziegumus. Mēs prasījām Zurofam, lai viņš dod precīzāku informāciju, iesniedzām tiesiskās palīdzības lūgumu Venecuēla. Ir pagājuši kādi astoņi vai deviņi mēneši, bet nav atbildes ne no Zurofa, ne no Venecuēlas.

Manuprāt, soda bargums nav svarīgākais. Ir svarīgi, ka sabiedrība redz – neviens nepaliek nesodīts.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!