• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Tiekoties ar EK Reģionālās politikas ģenerāldirektoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2002., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60567

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mani dziļi ir aizkustinājis Latvijas tautas draudzīgums

Vēl šajā numurā

22.03.2002., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

Tiekoties ar EK Reģionālās politikas ģenerāldirektoru

BERZINS1.JPG (26880 bytes) BERZINS2.JPG (43470 bytes)

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
Vakar, 21.martā, Ministru kabinetā: Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Bērziņš un Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta ģenerāldirektors Gijs Krauzers

Vakar, 21.martā, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Eiropas Komisijas (EK) Reģionālās politikas ģenerāldirektoriāta ģenerāldirektoru Giju Krauzeru. Viņi pārrunāja Latvijas un EK sadarbību un nākotnes plānus saistībā ar Eiropas reģionālo politiku un tās attīstības tendencēm.

G.Krauzers pauda cerību, ka Latvija reģionālās politikas sarunu sadaļu ar Eiropas Savienību (ES) varētu slēgt jau Spānijas ES prezidentūras laikā, līdz šā gada vidum. Jāpiebilst, ka reģionālā politika ir viena no Spānijas ES prioritātēm.

Sarunā ar A.Bērziņu ģenerāldirektors pievērsa uzmanību jautājumiem, kurus Latvijai būtu svarīgi atrisināt līdz integrācijai ES, proti: precīzi jānosaka atbildības sadalījums starp strukturālo fondu apsaimniekošanā iesaistītajām institūcijām, jānosaka, kāda būs sektoru, nozaru ministriju atbildība strukturālo fondu programmēšanā, vadībā un ieviešanā, īpaša uzmanība jāpievērš attīstības plāna sagatavošanai sarunām ar EK par Vienoto programmēšanas dokumentu.

Tāpat jāuzlabo administratīvā spēja projektu sagatavošanai ISPA (pirmsiestāšanās strukturālās politikas instruments) līdzekļu piesaistīšanai, projektiem jābūt balstītiem uz nozaru ministriju prasībām un jāsaskan ar Latvijas reģionu vajadzībām. A.Bērziņš uzsvēra, ka pašlaik svarīgi būtu uzlabot arī ISPA procedūras, lai nodrošinātu savlaicīgu projektu realizācijas sākšanu.

Viesis atzinīgi novērtēja Satiksmes ministrijas jau paveikto, piesaistot ISPA līdzekļus.

A.Bērziņš atzīmēja, ka Latvijas varas iestādes veikušas daudz, lai sakārtotu valsts likumdošanu reģionālajā politikā. Saeima apstiprinājusi Reģionālās attīstības likumu. 19.martā Ministru kabinets apstiprināja pamatnostādnes par ES strukturālo instrumentu vadības, uzraudzības, novērtēšanas un kontroles sistēmu. Stiprinot valsts administratīvo kapacitāti un nodrošinot vienotu institucionālo ietvaru reģionālās politikas veidošanai un īstenošanai, no šā gada sākuma Finansu ministrijā ir integrēts Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāts, kā arī Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas struktūrvienības. Ir izveidota Reģionālās politikas un plānošanas pārvalde. Ministru prezidents informēja, ka, veidojot šā gada budžetu, liela uzmanība veltīta cilvēkresursu stiprināšanai un institucionālās kapacitātes veicināšanai. G.Krauzers atzinīgi novērtēja valdības pieņemtos politiskos lēmumus ES struktūrfondu apsaimniekošanas sistēmas izveidei.

Noslēgumā pārrunāts Latvijai nozīmīgais lauksaimniecības jautājums. A.Bērziņš uzsvēra, ka jaunajām ES dalībvalstīm jābūt vienādās pozīcijās ar pašreizējām dalībvalstīm.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!