• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra piedalīšanos ANO Cilvēktiesību komisijas sesijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2002., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60573

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EDSO amatpersonas nepieņemamiem izteikumiem

Vēl šajā numurā

22.03.2002., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra piedalīšanos ANO Cilvēktiesību komisijas sesijā

Vakar, 21.martā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš Ženēvā piedalījās ANO Cilvēktiesību komisijas 58.sesijā, kur uzstājās ar runu.

Ministrs savā runā uzsvēra, ka Latvijas darbība ANO Cilvēktiesību komisijā, kas ir viena no nozīmīgākajām starptautiskajām cilvēktiesību institūcijām, ir pierādījums Latvijas vēlmei un spējai būt aktīvai starptautisko procesu dalībniecei un piedalīties globālu jautājumu risināšanā.

I. Bērziņš norādīja, ka cilvēktiesību aizsardzība un to attīstība ir viena no mūsdienu starptautisko attiecību prioritātēm, un izteica pārliecību, ka ANO Cilvēktiesību komisijai ir jāturpina efektīvs darbs šajā jomā jebkurā pasaules valstī.

I. Bērziņš atzīmēja, ka Latvija, pilnveidojot savu likumdošanu, ir augstu novērtējusi starptautisko organizāciju sniegto palīdzību un atbalstu, un pauda gandarījumu, ka pagājušā gada beigās EDSO dalībvalstis pieņēma lēmumu par EDSO misijas Latvijā slēgšanu.

Savā runā ministrs uzsvēra, ka Latvijas valdības prioritāte ir integrētas sabiedrības veidošana. Sabiedrības integrācijas programma ir līdzeklis šī mērķa sasniegšanai, kas iekļauj dažādus sektorus — .pilsonību, valodas apmācību un izglītību.

I. Bērziņš informēja klātesošos, ka pagājušajā gadā Latvijas valdība izvērta informācijas kampaņu “Latvijas pilsonība — izdari savu izvēli”, kuras mērķis bija plaša sabiedrības iepazīstināšana ar naturalizācijas iespējām, kā arī pastāstīja par 2001.gadā izveidotā Sabiedrības integrācijas fonda darbību. Ministrs norādīja, ka fonds būs viens no svarīgākajiem mehānismiem harmoniskas sabiedrības veidošanā.

Vakar, 21. martā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš vizītes laikā Ženēvā iepazīšanās vizītē tikās ar ANO Eiropas reģiona biroja ģenerāldirektoru Sergeju Ordžonikidze, kurš šajāamatā ir kopš šā gada marta.

I. Bērziņš apsveica S. Ordžonikidzi sakarā ar stāšanos jaunajā amatā un novēlēja panākumus, veicot ģenerāldirektora pienākumus. Sarunas laikā tika pārrunātas organizācijas reformas, lai palielinātu tās darba efektivitāti. Apspriesta arī Latvijas kā mazas valsts loma un ieguldījums organizācijas darbā.

S. Ordžonikidze sarunā informēja, ka atbalsta ANO reformas un kā svarīgu darba efektivitātes palielināšanas līdzekli redz birokrātijas samazināšanu organizācijas iekšienē, kas paātrinātu lēmumu pieņemšanas procesu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!