• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par milzu investīcijām hokeja hallei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2002., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārdomām pirms izšķirošā soļa

Vēl šajā numurā

26.03.2002., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par milzu investīcijām hokeja hallei

Ārvalstu investoru grupa, kurā apvienojušies vairāki Šveices, Francijas un ASV uzņēmumi piedāvājuši Latvijas un Rīgas vadībai līdz pasaules čempionātam hokejā 2006. gadā uzbūvēt daudzfunkcionālu centru, kurā būtu hokeja halle ar 18 000 līdz 20 000 skatītāju vietām, viesnīca, kazino, peldbaseins, tirdzniecības un darījumu centrs, kā arī atpūtas un ēdināšanas komplekss. Apmēram 400 milj. USD lielās investīcijas ieguldītāji plāno atpelnīt 15 gadu laikā.

“Investīcijas ir ļoti lielas, bet ārvalstu kompānijas pierādījušas, ka spēj atpelnīt ieguldījumus,” teica Rīgas mērs Gundars Bojārs. Turklāt, ja investīcijas nebūs iespējams atpelnīt, zaudētāji nebūs Rīgas dome un Latvijas valdība, jo investori no Latvijas lūdz visu veidu palīdzību, izņemot naudu, viņi neprasa arī valdības garantijas. Ārvalstu investori cer, ka pašvaldība ieguldīs zemi un infrastruktūru, bet valdība piešķirs PVN atlaides celtniecības materiāliem, kas tiks importēti. Pagaidām Latvijas likumi šādas atlaides neparedz.

Rīgas mērs pieļauj, ka, izvērtējot visus argumentus, varētu būt, ka šis piedāvājums netiks pieņemts. Savukārt Latvijas premjers Andris Bērziņš projektu vērtē ļoti pozitīvi, jo tas valstī ienesīs ļoti lielas investīcijas, radīs jaunas darba vietas un dos nodokļus. Investori sola, ka 35% visu darbu veiks vietējie uzņēmēji.

Pagaidām nav zināms, kur halle atradīsies un cik tā būs liela. Rīgas dome piedāvājusi četras vietas, no kurām valdība izvēlējusies divas – hipodromu un Lucavsalu.

 

“DIENAS BIZNESS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!