• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas digitālās televīzijas centru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2002., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ilgajām atvadām no pagātnes

Vēl šajā numurā

26.03.2002., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas digitālās televīzijas centru

Pirmdien Rīgā darbu sāka jaunā digitālā televīzijas satelītu bāzes stacija (“Skyport”), kas spēj uztvert un pārraidīt līdz pat 30 TV un radio kanālu. Šī bāzes stacija dos jebkurai Baltijas TV kompānijai iespēju caur satelītu pārraidīt savas programmas ārpus reģiona robežām, un tās varēs uztvert visā Eiropā. Zviedrijas satelītkompānija “Nordic Satellite AB” (NSAB) un Latvijas Televīzija (LTV) pagājušā gadā noslēdza līgumu, kas paredz pie LTV ēkas izvietot digitālās televīzijas bāzes staciju. Izmantojot jauno staciju, vairāk nekā 30 Baltijas valstu, Krievijas un citu ārvalstu televīzijas programmas varēs pārraidīt no Rīgas. Stacija ir savienota ar “Sirius” satelīta sistēmu, tādējādi Rīgu izveidojot par Baltijas valstu digitālās televīzijas centru. “Sirius” satelīta sistēmu pārvaldošā Zviedrijas kompānija NSAB projekta realizēšanā ir investējusi vairāk nekā 2 miljonus ASV dolāru.

Satelītu bāzes stacijas atklāšana Rīgā ir nozīmīgs solis digitālās izklaides industrijas attīstībā Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un to tuvākajās kaimiņvalstīs. NSAB mērķis, uzsākot Rīgas “Skyport” projektu, bija izveidot jaudīgu centru gan vietējo, gan ārzemju TV un radio kanālu translācijai, izmantojot digitālo tehnoloģiju iespējas. Projekts tika īstenots 9 mēnešu laikā. Pateicoties progresīvajam tehnoloģiskajam nodrošinājumam, ziņu, kultūras un izklaides programmu translācija tiks nodrošināta atbilstoši augstākajiem kvalitātes standartiem.

Baltijas un kaimiņvalstu TV skatītājiem, ieskaitot iedzīvotājus lauku rajonos, būs iespēja lietot NSAB piedāvātos pakalpojumus, izmantojot portatīva izmēra satelīta šķīvi un digitālo TV uztvērēju.

 

LETA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!