• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Jūrmalas pazaudēto mērķi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2002., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60680

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas integrācijas attīstību

Vēl šajā numurā

26.03.2002., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Jūrmalas pazaudēto mērķi

Latvijas Universitātes asociētais profesors Oļģerts Nikodemuss:

Jūrmalas attīstību varu vērtēt divdesmit un vairāk gadu garumā – no septiņdesmito gadu otrās puses līdz pat mūsdienām. Tagad, skatoties uz šābrīža aktualitātēm, manuprāt, tīri no pilsētas teritorijas izmantošanas viedokļa Jūrmala ir pazaudējusi savu mērķi, uz kuru iet. Ja visu laiku saka, ka Jūrmalas pilsēta būs tūrisma pilsēta, tad mēs redzam, ka tā arvien vairāk paliek par Rīgas piepilsētu vai Rīgas “guļamvagonu”, kā nu kurš to apzīmē. Nākamā aktuālākā problēma, manuprāt, saistīta ar to, ka pašreiz Jūrmalas pašvaldība nevada tos procesus, kas notiek pilsētā. Procesi jau sāk vadīt pašu pilsētas vadību. Tas ir saistīts gan ar zemju izmantošanu, gan ar būvju lietošanas mērķu transformāciju, piemēram, viesnīcu pārveidošanu par daudzstāvu dzīvojamiem namiem. Saprotams, ka daudzviet to diktē ekonomiski apsvērumi – tur nāk nauda, un pilsēta cenšas to piesaistīt. Tomēr domāju, ka ir ļoti daudz un dažādu “instrumentu”, ar kuru palīdzību būtu iespējams šos procesus Jūrmalā vairāk ietekmēt. Arī tīri no zemes izmantošanas viedokļa.

Pirmkārt, plānošana, teritoriālplānojums, dažādi attīstības plāni. Otrkārt, manuprāt, infrastruktūras attīstība. Ja pilsēta grib vadīt šos procesus, tad jāatrod nauda, kuru ieguldīt infrastruktūrā. Šos procesus nedaudz varētu ietekmēt kaut vai ar zemes nodokļa maiņu.

 

“JŪRMALA”

Sekojot citiem: “LV” informācijas redaktors Gints Moors

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!