• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra vizīti Dānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2002., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60696

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES Konventa sanāksmi

Vēl šajā numurā

26.03.2002., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra vizīti Dānijā

Vakar, 25.martā, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis kopā ar Nacionālo bruņoto spēku komandiera vietnieku admirāli Gaidi Andreju Zeibotu oficiālā vizītē apmeklēja Dānijas Karalisti. Vizītes laikā viņi tikās ar Dānijas aizsardzības ministru Svenu Āgi Jensbiju.

Tikšanās laikā pārrunāta NATO paplašināšanās un reģionālās sadarbības jautājumi, tai skaitā Ķīles iniciatīva. Abi ministri uzsvēra, ka Ķīles iniciatīva nenozīmē jaunas struktūras veidošanos un drošības reģionalizāciju, bet gan Baltijas jūras reģiona stabilitāti un drošības attīstīšanu jau esošajos formātos.

Runājot par divpusējo sadarbību, Ģ.V. Kristovskis atzina, ka līdzšinējais Dānijas atbalsts Latvijas aizsardzības sistēmas attīstībai ir bijis ļoti nozīmīgs. Dānija augstu novērtēja Latvijas militāro spēju izaugsmi un ir gatava turpināt sadarbību gan divpusējos, gan kopīgos Baltijas valstu projektos, īpaši uzsverot Baltijas valstu bataljona attīstības nepieciešamību.

Dānijas aizsardzības ministrs arī apliecināja Dānijas ieinteresētību sniegt atbalstu visām trim Baltijas valstīm integrācijas NATO procesā. S.Ā.Jensbijs apliecināja gatavību joprojām būt stingram Latvijas un Baltijas aizbildnim NATO paplašināšanās gaitā.

Runājot par Latvijas ieguldījumu pretterorisma operācijās, Dānijas aizsardzības ministrs kā pozitīvu veikumu atzīmēja to, ka Latvijas nekavējoties un veiksmīgi ir veikusi sagatavošanos starptautiskai operācijai “Enduring Freedom”.

Ģ.V.Kristovskis un S.Ā.Jensbijs tikšanās laikā parakstīja Latvijas un Dānijas līgumu par informācijas apmaiņu.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību un preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!