• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par priekšlikumiem mazā biznesa patiesam atbalstam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2002., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60737

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par strīdu iepriekšēju ārpustiesas izskatīšanu

Vēl šajā numurā

27.03.2002., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par priekšlikumiem mazā biznesa patiesam atbalstam

Latvijas Tirgotāju asociācijas priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs, ikdienā tiekoties ar uzņēmējiem un dažādu nozaru asociāciju vadītājiem, ir nācis pie secinājuma, ka būtu lietderīgi apkopot galvenos vietējo uzņēmēju viedokļus par to, kas mūsu valstī būtu darāms, lai patiešām atbalstītu mazos uzņēmumus, un tāpēc saviem kolēģiem — citu nozaru asociāciju pārstāvjiem — izteicis priekšlikumu: katra nozaru asociācija varētu formulēt vienu vai divus galvenos uzdevumus, kas, pēc tās domām, būtu veicami pirmām kārtām, lai Latvijā tiešām atbalstītu un veicinātu mazo uzņēmumu darbību. Šie priekšlikumi mēneša laikā būtu jāaizsūta Tirgotāju asociācijai, kur tie tiktu apkopoti, kā arī izstrādāts projekts mazo uzņēmumu atbalsta darbības plānam. Šim plānam vajadzētu kļūt par vietējo investoru programmu uzņēmējdarbības atbalstam.

Valdība pērngada augustā akceptēja Ārvalstu investoru padomes sastādīto un Ekonomikas ministrijas atbalstīto pasākumu plānu uzņēmējdarbības vides uzlabošanai. Taču vietējie investori šādu kopīgu plānu vēl nav izstrādājuši, kaut gan tāds Latvijas tautsaimniecībai būtu ļoti nepieciešams.

Asociāciju iesniegtos priekšlikumus varētu apspriest asociāciju pārstāvju kopīgā sanāksmē maija vidū, un šī foruma devīze varētu būt “Zaļo gaismu mazajiem uzņēmumiem! Vietējiem investoriem – jā!”. Vietējo investoru piedāvātais darba plāns tiktu iesniegts arī Ministru kabinetam, un vēlāk foruma dalībnieki visi kopīgi sekotu līdzi šī plāna izpildei, kā arī cits citu atbalstītu priekšlikumu realizācijā, šim nolūkam izveidojot konsultatīvu padomi.

LTA priekšsēdētājs uzskata, ka mazā biznesa atbalsta foruma dalībnieki varētu piedāvāt arī kopīgu priekšlikumu paketi Ekonomikas ministrijai, kuras uzdevums ir izstrādāt plānu Mazo uzņēmumu Eiropas hartas darbības izpildei.

 

Latvijas Tirgotāju asociācijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!