• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konsulāro amatpersonu sanāksmi Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2002., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60750

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad ceļi kliedz un brūk par atliktajiem darbiem

Vēl šajā numurā

27.03.2002., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konsulāro amatpersonu sanāksmi Rīgā

Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments no 25. līdz 28. martam rīko Latvijas konsulāro amatpersonu sanāksmi Rīgā. Sanāksmes mērķis ir paaugstināt Latvijas konsulāro amatpersonu kvalifikāciju, nodrošinot tikšanos ar dažādu iestāžu speciālistiem, kā arī informēt par jaunumiem tajās jomās, kas saistītas ar konsulāro funkciju veikšanu ārvalstīs. Konsulāro amatpersonu funkcijas ārvalstīs ietver pilsonības jautājumu, pasu, vīzu izsniegšanu, civilstāvokļa aktu reģistrāciju, notariālo darbību veikšanu, dokumentu īstuma apliecināšanu, tiesu, prokuratūras izmeklēšanas iestāžu uzdevumu izpildi, Saeimas vēlēšanu rīkošanu, kā arī citas darbības, kas izriet no pienākuma aizsargāt savas valsts fizisko un juridisko personu tiesības un intereses ārvalstīs.

Šogad konsulārās sanāksmes programmā iekļautas diskusijas kopumā ar 34 amatpersonām no dažādām Latvijas iestādēm, piemēram, Centrālās vēlēšanu komisijas, Tieslietu ministrijas Naturalizācijas pārvaldes, Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un Bēgļu lietu centra, Valsts robežsardzes, Valsts ieņēmumu dienesta, Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta, Valsts bērnu tiesību aizsardzības centra, Zvērinātu notāru padomes u.c.

Ņemot vērā to, ka konsulārajām amatpersonām ārvalstīs aizvien biežāk nākas saskarties ar gadījumiem, kad vēstniecībās pēc palīdzības vēršas personas, kas kļuvušas par cilvēku tirdzniecības upuriem, konsulārās amatpersonas tikās ar Iekšlietu ministrijas Narkotiku apkarošanas biroja, Tikumības policijas, kā arī Starptautiskās migrācijas organizācijas Rīgas biroja amatpersonām. Tikšanās mērķis bija iepazīties ar prostitūcijas un cilvēku tirdzniecības apkarošanu Latvijā, kā arī apmainīties ar informāciju par to, kā minēto noziegumu upuriem sniegt nepieciešamo palīdzību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!